WSDV stuurt ereklasse-debutant DUO met nederlaag huiswaarts


Dammer Jan Groenendijk (op archieffoto) werd onlangs verkozen tot Wagenings Sportman van het Jaar. In het competitieduel met DUO droeg hij met een remise bij, tot de uiteindelijke 13-7 overwinning van WSDV-zege.
Dammer Jan Groenendijk (op archieffoto) werd onlangs verkozen tot Wagenings Sportman van het Jaar. In het competitieduel met DUO droeg hij met een remise bij, tot de uiteindelijke 13-7 overwinning van WSDV-zege. (Foto: Geb Kos)

WSDV stuurt ereklasse-debutant DUO met nederlaag huiswaarts

  Sport

WAGENINGEN – De dammers van WSDV speelden tegen DUO weliswaar niet hun beste wedstrijd, maar stuurden de debutant in de ereklasse toch zonder al te veel problemen en met een 13-7 nederlaag naar huis. Door die winstpartij steeg de Wageningse damelite naar een keurige vijfde plaats op de ranglijst. Gezien de huidige krachtsverhoudingen in de spannende competitie, is dat momenteel het hoogst haalbare voor WSDV.

door Dick Martens

Interessante verwikkelingen

In de openingspartij deelde Heike Verheul, na een aantal interessante verwikkelingen al snel de punten met Henk Hoekman. Rik Keurentjes zegevierde vervolgens in het late middenspel met 'een forcing' tegen Gerrit Wassink. Hoewel Michiel Kloosterziel niet bijster tevreden was over het verloop en het resultaat van zijn partij met Leopold Sekongo, hield hij de Doetinchemse sterkhouder wel op remise. Dat lukte, zij het met nóg meer moeite, ook Matthias de Kruijf tegen de andere DUO-kopman, Jochem Zweerink.

Decorwisselingen

Ook Johan Sterrenburg liet zich weer eens van zijn beste kan te zien. Na een aantal decorwisselingen kwam tegenstander Bert Woolschot er niet meer aan te pas.  Alexander Schwarzman demonstreerde tegen Tom Rinmer dat hij nog steeds een van de beste dammers van de wereld is. In het late middenspel was het in alle varianten uit.

Wagenings Sportman van het Jaar

De andere wereldtopper,  Jan Groenendijk, ondervond dat Lambert-Jan Koops boven zichzelf uitsteeg. 'De dammende stand-up comedian' liet zelfs een goede kans op meer dan de uiteindelijke remise liggen, maar toonde zich na afloop toch dik tevreden met zijn behaalde punt. Overigens werd JG Superstar onlangs weer eens verkozen tot Wagenings sportman van het jaar. Omdat de uitnodiging voor de verkiezing hem te laat bereikte, kon hij op de feestelijke avond helaas niet zelf aanwezig zijn.

Wat last van kerstdiner en after party

Machiel Weistra zat, tegen DUO, wat bleekjes achter het bord. Het jeugdige damtalent had nog wat last van de naweëen van het kerstgala en de after party op zijn school. Desondanks werd tegenstander Hans Rinner zo onder druk gezet dat hij in het eindspel bezweek. Marcel Monteba toonde zich in het middenspel de betere dammer maar zijn opponent, Gep Leeflang, wist toch nog, met hangen en wurgen, overeind te blijven. Ester van Muijen, ten slotte, kreeg de betere stand tegen de degelijke Dinant Spieker maar koos voor een verkeerd spelplan (18-23?). Na twee fouten belandde ze in een eindspel waar geen redden meer aan bleek. Desondanks presteerde WSDV naar behoren, met een fraaie (13-6) zege als beloning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden