De dameltie van WSDV, met onder andere Jan Groenendijk (links) en Fred Ivens (boven rechts, op archieffoto na de bekerwinst in 2018) in de gelederen, behaalde bij Dammend Tilburg een klinkende 13-7 overwinning.
De dameltie van WSDV, met onder andere Jan Groenendijk (links) en Fred Ivens (boven rechts, op archieffoto na de bekerwinst in 2018) in de gelederen, behaalde bij Dammend Tilburg een klinkende 13-7 overwinning. (Foto: WSDV)

Dammers WSDV vaster op vijfde plaats

  Sport

WAGENINGEN - Voor de damploeg van WSDV was Dammend Tilburg altijd een lastige opponent. Maar ditmaal leverde het uitduel weinig problemen op voor de Wageningse damelite. Hrt werd in Tilburg een eclatante 13-7 overwinning. Door dit resultaat nestelde WSDV zich vaster op de vijfde plaats, ook het einddoel voor dit seizoen.

Emoties bij Fred Ivens

De paring zat goed en daar werd bijkans optimaal van geprofiteerd. Ester van Muijen trakteerde de Belg Jim Depaepe op een bekende maar altijd spectaculaire combinatie en gaf zichzelf daarmee een mooi verjaarscadeautje. Fred Ivens stond na 28 zetten al in de befaamde hogere zin: gewonnen. Toby Hage had daarna geen verweer meer tegen de ontketende 76-jarige Ingense veteraan, invaller voor Johan Sterrenburg. Een geëmotioneerde Ivens na afloop: ,,Ik ben wel oud maar nog niet koud." WSDV leek boven zichzelf uit te stijgen, getuige de 6-0 voorsprong die door de Wageningers werd genomen. Hein De Cokere wilde een dreigende centrum omsingeling met een tijdelijk offer pareren. Machiel Kloosterziel had echter een finesse achter de hand met een winnende doorbraak naar dam als resultaat.

Interessante en hoogwaardige positiepartij

Machiel Weistra consolideerde, na een interessante en hoogwaardige positiepartij, tegen de Tilburgse topscorer Martijn de Leeuw, de voorsprong. Alexander Schwarzman, op rating inmiddels door Jan Groenendijk gepasseerd, had meer verwacht van zijn partij tegen Anastase Leclerc. De oud-wereldkampioen bereikte te weinig tegen de jonge Fransman, die met zijn remise een diepblauwe vermelding scoorde. Rik Keurentjes en Jasper Daems  hielden elkaar in een partij zonder al te grote spanningen eveneens in evenwicht: 9-3.

Klein smetje

Een klein smetje was de nederlaag van Marcel Monteba.  Hij stond weliswaar vrijwel de hele partij enigszins onder druk maar Rik Verboon had nooit gewonnen als Monteba niet, op de valreep, een misrekening had gemaakt. Het kostte hem uiteindelijk een schijf en de partij.

Technisch perfecte partij Groenendijk

Matthias de Kruijf sloeg, na een decorwisseling in het late middenspel, verkeerd en verzuimde daardoor groot, zo niet winnend voordeel, te realiseren. Nu kon Ad de Hoon zonder al te veel problemen het punt veilig stellen. Het lukte Jan Groenendijk daarna wel om Thijs van den Broek eronder te houden. 'JG Superstar' speelde een bijna technisch perfecte partij, met de juiste keuzes en een dik gewonnen eindspel als verdiende beloning. Heike Verheul onderstreepte tot besluit nog maar eens dat WSDV deze middag bijna alles goed deed.  Zelfverzekerd trok zij Toine Brouwers 'de giftanden uit' en gaf de gevaarlijke Tilburger geen schijn van kans op winst. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 13-7. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden