Het team van de Wageningse Montessorischool, werd derde tijdens de halve finale van de Gelderse schooldamkampioenschappen. Trots poseren zij met de gewonnen beker.
Het team van de Wageningse Montessorischool, werd derde tijdens de halve finale van de Gelderse schooldamkampioenschappen. Trots poseren zij met de gewonnen beker. (Foto: Hans Kromhout)

Wageningse Montessorischool naar Gelderse damfinale

  Sport

WAGENINGEN – Met maar liefst dertien viertallen in  het strijdperk, was de halve finale voor het schooldamkampioenschap van Gelderland voor welpen (t/m groep 6), een spannende aangelegenheid. Na zeven rondes, volgens het zogeheten Zwitserse systeem, mocht Triangel 1 uit Ede zich tot winnaar laten kronen. Dit kwartet behaalde twaalf punten en won vijf wedstrijden, waarvan er twee met de maximale score en remiseerde het met de nummers twee en drie. Dit waren De Akker 3 uit Putten en de Wageningse Montessorischool. Zij moesten respectievelijk één en twee punten op  de kampioen toegeven.

Organisatie door WSDV

Het toernooi had plaats in De Doorbraak, het clubgebouw van de Wageningse ereklasser WSDV. multi-organisator van dit soort evenementen. Jeugdcoördinator Gerard Zijlema en jeugdtrainer/eerste tientaller. Marcel Monteba, hadden de touwtjes weer stevig in handen.

Finale op 14 maart in Apeldoorn

Behalve de top drie plaatsten ook de nummers vier tot en met acht zich voor de finale die 14 maart in Apeldoorn wordt verspeeld. Dit zijn: De Pelikaan 3 (Putten), De Kraatsschool (Bennekom),  Nijenoord 2 (Wageningen), Veldhuizerschool (Ede) en De Wegwijzer (Lunteren). Opvallend was dat het tweede viertal van Nijenoord zich wél voor de eindstrijd wist te plaatsen in tegenstelling tot het eerste kwartet van de Wageningse school dat als laatste eindigde.  Maar zij wisten wel twee wedstrijden, waaronder één tegen 'de dummy', te winnen. Ook onder meer Prinsenakker (Bennekom) en Triangel 2 (Ede) waren minder succesvol.

Meer berichten