ONA '53-trainer Marcel Nijhuis is per direct opgestapt. De spelers hadden te kennen gegeven geen vertrouwen meer te hebben in de aanpak van de Wageninger. Daarop trok de gekwetste trainer zijn conclusies.
ONA '53-trainer Marcel Nijhuis is per direct opgestapt. De spelers hadden te kennen gegeven geen vertrouwen meer te hebben in de aanpak van de Wageninger. Daarop trok de gekwetste trainer zijn conclusies. (Foto: Dick Martens)

ONA ’53-trainer Marcel Nijhuis per direct opgestapt

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Je staat met je club ongeslagen bovenaan, je hebt vorige week met de selectie de periodetitel gevierd en nog geen week later is er abrupt een einde gekomen aan naar het leek een meer dan vruchtbare en succesvolle samenwerking. Dat is de in een notendop geschetste situatie van 'de week van ONA '53-trainer Marcel Nijhuis'.

Aanmerkingen op het functioneren

Nijhuis kreeg deze week te horen, dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd, in tegenstelling tot wat hij in eerdere gesprekken vanuit de spelersgroep en het bestuur te horen had gekregen. Daarop trok hij zijn conclusies en stapte per direct op. ,,Ja, vervelend allemaal, maar het is even niet anders", is zijn eerste reactie. ,,En dat nadat ik in november, bij de eerste contractbespreking, te horen kreeg, dat de intentie er was om met elkaar door te gaan. Vervolgens heb ik op 29 december met de spelersraad gesproken. Er waren toen wel wat aanmerkingen op mijn functioneren, maar niet dusdanig, dat ik mij zorgen maakte. We zijn er gezamenlijk mee aan de slag gegaan en er zou vervolgens eind februari geëvalueerd gaan worden."

Verbazing

Maar eind februari, werd al eind januari. ,,Tot mijn verbazing werd mij gevraagd om woensdag (29 januari) al naar de club te komen. Ik kreeg te horen, dat de spelers voor volgend jaar, ja, je hoort het goed, volgend jaar, geen vertrouwen meer in mijn aanpak zouden hebben. Dat vind ik echt de reinste onzin. Ook dat spelers, waarvan een aantal net achttien jaar zijn, dat uitspreken. Maar ook, dat je momenteel goed draait, ongeslagen bovenaan staat en op het kampioenschap afstevent."

'Met pijn in mijn hart'

De gekwetste trainer trok vervolgens onmiddellijk zijn conclusies. ,,Als je volgen seizoen geen vertrouwen hebt, dan heb je dat nu ook niet meer. Toch? Ik ga dan ook niet voor een groep staan, die geen vertrouwen meer in je heeft. Daarom heb ik de keuze gemaakt om met onmiddellijke ingang te vertrekken. Maar ik doe het wel met pijn in mijn hart. Laat dat duidelijk zijn. Natuurlijk ben en blijf je als trainer altijd een passant, maar de manier waarop dit is verlopen is zeker niet mijn manier. Ik wens de ploeg desondanks veel succes en hoop oprecht, dat het kampioenschap zal worden behaald." Dat zal dan voorlopig gaan onder leiding van assistent-trainer Mart Gerrist en Marcel Orlemans.

Nog altijd strijdbaar en ambitieus

Nijhuis gaat zich nu beraden over zijn trainers-toekomst. ,,Hoewel er nu een abrupt einde aan het trainer zijn is gekomen, wil ik zeker weer in het voetbal en als trainer terugkeren. Ik heb niet voor niets destijds mijn TC 2-diploma gehaald en al tien jaar als trainer gefungeerd. Ik heb de ambities om zo hoog mogelijk te trainen, dat had ik het liefst met ONA al volgend seizoen in de derde klasse gedaan, om vervolgens verder te kunnen bouwen, maar dat is helaas wat anders gelopen. Een streep door de rekening, maar ik kan het niet meer terugdraaien. Het is zoals het is. Ik sta 100%, weliswaar met de nodige zielenpijn, achter mijn beslissing."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden