WAVV-trainer Dik Peters van Ton (links) verlengde afgelopen zijn contract en zag vervolgens zijn ploeg zondagmiddag in- en tegen Varsseveld met 3-1 winnen.
WAVV-trainer Dik Peters van Ton (links) verlengde afgelopen zijn contract en zag vervolgens zijn ploeg zondagmiddag in- en tegen Varsseveld met 3-1 winnen. (Foto: Dick Martens)

WAVV neemt na rust afstand van laagvlieger Varsseveld

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – WAVV heeft in- en tegen Varsseveld geen schade opgelopen en mede door de uitslagen van de concurrentie meer dan goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Dik Peters van Ton, die deze week zijn contract verlengde bij de Wageningers, leidde door een vroeg doelpunt van Kevin van Woerkom bij rust met 1-0, maar zag de gastheren na rust langszij komen, maar in de slotfase beslisten Jonathan Slootmans (80e minuut) en Idi Duraku (92e minuut) het duel alsnog in Wagenings voordeel (1-3).

Dramatisch slecht veld

Uiteraard was Peters van Ton in zijn nopjes met de belangrijke zege, maar evenals velen in Varsseveld aanwezig, had hij vooraf ook zijn bedenkingen over het doorgaan van het duel in de 2e Klasse I. ,,Het veld was dramatisch", legt Peters van Ton uit. ,,Het was nog tien keer slechter dan ons veld na een periode van regenval. En tot overmaat van ramp was er voor onze wedstrijd ook al een wedstrijd door het tweede elftal van Varsseveld op gespeeld. Eigenlijk had de wedstrijd gewoon afgelast moeten worden. Achteraf, na die 3-1 winst, ben je natuurlijk blij, dat er wel is gespeeld, maar het had ook anders uit kunnen vallen."

Belangrijke drie punten

Na de snelle treffer van Van Woerkom bepaalde WAVV aanvankelijk het spelbeeld. ,,Maar vervolgens gingen we te veel mee in hun spel, speelden veel te snel de diepe bal. Als we wat meer geduld hadden kunnen opbrengen hadden we voor rust al op een geruststellende voorsprong kunnen staan." Ook na rust veranderde het spel van de gasten nog niet en tot overmaat van ramp kwam Varsseveld ook nog op 1-1. ,,Gelukkig pakten we het na die gelijkmaker wel weer op en kregen we ook weer de nodige kansen, maar omdat Melvin van den Born, die na zijn blessure weer minuten kon maken, en Idi Duraku kansen misten bleef het tot in de slotfase nog spannend. Gelukkig sloegen we daarna toch nog toe en behaalden we de verdiende en belangrijke drie punten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden