WSDV won overtuigen van CCR. In Rotterdam werd het 13-7. Machiel Westra (rechts, op archieffoto) en Marcel Monteba maakten deel uit van het winnende team.
WSDV won overtuigen van CCR. In Rotterdam werd het 13-7. Machiel Westra (rechts, op archieffoto) en Marcel Monteba maakten deel uit van het winnende team. (Foto: Hans Kromhout)

WSDV hard op weg naar topseizoen

  Sport

WAGENINGEN – De dammers van WSDV eindigden de laatste twee seizoenen, met tien punten uit elf duels als de nummer zes, nog net in 'het linker rijtje'. Dit seizoen, met nog twee wedstrijden voor de boeg, heeft de Wageningse damelite dat puntentotaal al bereikt en is het de fiere nummer vijf op de ranglijst. In Rotterdam werd CCR met royale cijfers geklopt: 13-7. Vooral omdat bijna alles goed ging wat er maar goed kon gaan. De promovendus hield tot 6-6 gelijke tred, maar werd daarna overlopen.

Onweerstaanbaar naar dam

Machiel Weistra zat de hele tijd aan de goede kant van het bord, maar zijn voordeel was niet voldoende om Shammie Kasnadi 'knock out' te slaan. Ester van Muijen trof de sterkste CCR'er. Wereldtopper Martijn van IJzendoorn bouwde knap een onweerstaanbare aanvalsstand op en sneed na een gedwongen groter afwikkeling dwars door het midden onweerstaanbaar naar dam. Rik Keurentjes deed waar hij dit seizoen al veel meer goed in is geweest en stopte bekwaam een grootmeester af. De Senegalese topper Macodou N'Diaye kreeg geen schijn van kans op winst.

'Rare' linkervleugel

Heike Verheul, toch al lekker op dreef, kreeg na een wederzijds offer weliswaar een 'rare' linkervleugel, maar daar stond aan de andere kant een imposante aanval tegenover. En die gaf de doorslag.  Marcel Monteba hield keurig gelijke tred met de Afrikaan Damien Corne Aligna Messinga, wat een gelijkwaardige remise betekende. Matthias de Kruijf had tegen Radjes Balkaran ogenschijnlijk een veelbelovende (omsingeling) stand maar kon de winst net niet rond krijgen.

'Wagenings kwartiertje'

Toen brak het 'Wagenings kwartiertje' aan, dat werd ingeluid door Michiel Kloosterziel. Job Arts werd steeds verder naar achteren gedrongen waarna er geen redden meer aan was. CCR verzuimde nog eenmaal langszij te komen. Johan Sterrenburg wilde te veel maar Berke Yigitturk verzuimde daarvan met een fraaie forcing te profiteren.

Een kleine finesse als charmant besluit

De twee Wageningse kopmannen eisten het laatste woord voor zich op. Jan Groenendijk had zo op het oog nauwelijks iets bereikt tegen Mehmet Yöney maar kwam in het gevorderde middenspel onstuitbaar opzetten met een kleine finesse als charmant besluit. De Russische huurling Alexander Schwarzman moest zijn overwinning 'uit de hel' halen. In een dun standje stonden al zijn schijven op de goede plek en kreeg de taaie Bart de Vos in het eindspel met leuk finessewerk definitief op de knieën.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden