Chris van de Peppel (op archieffoto, als trainer van CHRC) maakt het seizoen als interim-trainer af bij ONA '53, waar Marcel Nijhuis vorige week opstapte.
Chris van de Peppel (op archieffoto, als trainer van CHRC) maakt het seizoen als interim-trainer af bij ONA '53, waar Marcel Nijhuis vorige week opstapte. (Foto: Dick Martens)

Chris van de Peppel maakt seizoen af als trainer van ONA '53 (update)

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Het vlaggenschip van ONA '53, het eerste team uitkomend in de zaterdag 4e Klasse B, presteert dit seizoen voortreffelijk. Nog ongeslagen, met 37 punten uit 13 gespeelde wedstrijden en al een periodetitel op zak wordt de ranglijst aangevoerd en gloort het kampioenschap. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Toch kwam er afgelopen week een forse kink in de kabel, nadat een gedeelte van de zo succesvolle selectie had aangegeven voor het volgend seizoen geen vertrouwen meer in trainer Marcel Nijhuis te hebben. Nijhuis was verbaasd over deze denk- en handelswijze en trok zijn conclusies. ,,Als er voor volgend seizoen geen vertrouwen is, dan zal dat dit seizoen niet anders zijn", sprak hij teleurgesteld over de gang van zaken en stapte per direct op. DE honneurs werden tijdens het duel van afgelopen zaterdag, op bezoek bij Kesteren (3-1 winst) waargenomen door assistent-trainer Mart Gerrist en Marcel Orlemans, trainer van het tweede team. Omdat dat waarschijnlijk niet de ideale situatie was, werd Chris van de Peppel voor de rest van het seizoen bereid gevonden om de technische staf aan te komen vullen.

Toch weer in het trainingspak

Van de Peppel was tot vorig seizoen, drie jaar hoofdtrainer van CHRC. Daarna vond hij het welletjes, zijn duiven, zijn gezin en zijn drukke werkzaamheden waren de voornaamste redenen om zijn trainingspak aan de willigen te hangen. Hoewel hij regelmatig bij WAVV, ONA '53 en ook bij CHRC wedstrijden bleef bezoeken miste hij 'het trainer zijn' niet echt. Toch is het ONA '53 gelukt om hem weer in het trainingspak te krijgen en zal Van de Peppel samen met Mart Gerrist de jacht op het kampioenschap gaan voortzetten.

Helpende hand bieden

,,Het is niet meer dan de helpende hand bieden", aldus van de Peppel in een reactie op zijn 'instap'. ,,Twee jaar geleden werd ik al eens benaderd, maar toen was ik nog actief bij CHRC." Bij die club stopte hij na afloop van vorig seizoen, mede, om de spaarzame vrije tijd die hij had, anders te gaan invullen. Toch vond hij, dat hij het verzoek van ONA moest honoreren. ,,Natuurlijk is het leuk dat je weer wordt gevraagd, maar Mart Gerrist blijft gewoon eindverantwoordelijk. Marcel (Orlemans) en ik staan hem bij, daar waar mogelijk en noodzakelijk is. Ik vind het leuk om deze talentvolle selectie, waar zeker ook nog de nodige rek in zit, te helpen. Bovendien kan ik mij alleen daar op focussen, bij CHRC was ik met veel en van alles bezig. Bij ONA is mijn zoon (Jari) de leider en zit mijn broer (Guido) in de Technische Commissie, zij ontlasten ons als trainers natuurlijk ook. Ik zal er door mijn werk en mijn liefde voor de duivensport misschien af en toe niet zijn, maar dat wordt dan door Mart en Marcel opgevangen." De 'interim' beseft terdege, dat het verwachtingspatroon hoog is en zal blijven. ,,Natuurlijk, als je er zo riant voorstaat, verwacht iedereen natuurlijk, dat je ook 'gewoon' kampioen gaat worden. Daar gaan we natuurlijk ook voor. Het is een leuke selectie die ook dolgraag wil doorstomen naar de 3e Klasse. Daarvoor is ook geen weg meer terug en ik vind zelf ook, dat dat moet kunnen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden