Jan Gaasbeek, momenteel nog trainer van de Merino's uit Veenendaal, wordt de nieuwe trainer van SKV.
Jan Gaasbeek, momenteel nog trainer van de Merino's uit Veenendaal, wordt de nieuwe trainer van SKV. (Foto: Sebastiaan Bode)

Jan Gaasbeek nieuwe trainer SKV. Marcel van Maanen wordt zijn assistent.

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - Met ingang van het seizoen 2020-2021 wordt Jan Gaasbeek (57) de nieuwe hoofdtrainer van SKV. Hij volgt daarmee Marcel van der Hoop op, die na een seizoen bij SKV vertrekt om technisch manager te worden bij Blauw Geel'55. Jan Gaasbeek zal in het nieuwe seizoen worden geassisteerd door Marcel van Maanen, de huidige trainer van SKV 2. Van Maanen zal in deze functie de mogelijkheden krijgen om zich verder te ontwikkelen richting een mogelijk, toekomstig hoofdtrainerschap. Dat maakte de club donderdagavond bekend.

Fraaie loopbaan als speler en als trainer

Gaasbeek verdiende zijn sporen in het voetbal al ruimschoots. Bij DOVO bijvoorbeeld, waar hij als een talentvol speler al de nodige furore maakte. Ook acteerde Gaasbeek in diverse Nederlandse jeugdselecties. In zijn profcarrière speelde hij voor AZ '67, FC Twente en NAC. Zijn trainersloopbaan begon bij de jeugd van DOVO, waarna hij vervolgens als hoofdtrainer actief was bij Advendo'57, SVL, JSV Nieuwegein. Inmiddels is bezig aan zijn tweede seizoen bezig bij tweedeklasser de Merino's in zijn woonplaats Veenendaal. Binnen SKV zal hij naast hoofdtrainer van het eerste elftal zich ook gaan bezighouden met de doorstroming van de jeugd richting de senioren.

Gewaardeerd SKV-trainer
Gaasbeeks toekomstige assistent, Marcel van Maanen is een oud-speler van SKV en WAVV. Als trainer van het tweede team van SKV loodste hij dit team vanuit de reserve 3e klasse naar de reserve 1e Klasse. Naast voetbaltrainer bij SKV runt de nieuwe assistent-trainer, op de zondagmorgen op Sportpark De Zoom ook nog 'Voetbalschool van Maanen'. Het bestuur en de technische commissie laat in een reactie weten erg verheugd te zijn, met de aanstelling van het nieuwe trainersduo.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden