Foto: Gerard Vos

Invallers leiden ONA '53 naar zege op stadgenoot GVC

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - Ook onder leiding van het nieuwe trainersduo Mart Gerrist en Chris van de Peppel blijft de ploeg op koers richting de titel in de 4e Klasse B. Die opmars kon ook door stadgenoot GVC geen halt toegeroepen worden. Toch hield de studentenformatie van trainer Reza Bican, die inmiddels ook alweer de nodige mutaties heeft ondergaan, de kampioenskandidaat tot de rust op 0-0, maar na rust brokkelde het 'studentenverzet' meer en meer af en waren het de ONA-invallers Kay van Kuilenberg die de 0-1 aantekende en Hannes Rensen die zijn assist door Lenie Onderstal tot de 0-2 zag worden getransformeerd. Dat werd op Sportpark De Bongerd uiteindelijk ook de einduitslag.

Verrassende trainerswissel

Na de roerige weken rondom de verrassende trainerswissel, lijkt de rust weer wat te zijn weergekeerd. Hoofdtrainer Marcel Nijhuis stapte op nadat de spelersgroep had aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in 'hun' trainer, nam assistent-trainer Mart Gerrist het roer over. Hij gaat dan doen in samenspraak met Chris van Peppel, voormalig trainer van het Heelsumse CHRC. ,,Ik vond het een vervelende situatie", blikt Gerrist terug op de afgelopen weken. ,,Laat het duidelijk zin, dat ik de klus heel graag met Marcel had afgemaakt. Ik heb zelfs nog geprobeerd hem op andere gedachten te brengen, maar dat is helaas niet gelukt. Hij heeft een prima raamwerk neergezet, waar ik ook gewoon op voortgeborduurd heb. De resultaten waren prima, ons spel ook, dus voor mij geen aanleiding om nu ineens aan het team te gaan sleutelen. En blijven we zo op koers en pakken we die felbegeerde titel, dan is het zeker ook zijn verdienste en zijn titel."

Bevrijdende en beslissende treffer

Ondanks de prima resultaten waren Gerrist en Van de Peppel er niet gerust op, dat er tegen GVC 'zomaar' even gewonnen ging worden. ,,GVC is altijd lastig te bespelen n dat was vanmiddag niet anders, ook al maakten wij het onszelf ook niet gemakkelijk. Hoewel wij via de zijkanten soms aardig doorkwamen, was de bezetting voor de goal vaak ondermaats. Mede daardoor kwamen we voor rust niet tot scoren en mochten we uiteindelijk onze keeper (Rinse Verweij) dankbaar zijn, dat hij met een wereldredding, vlak voor rust, 'de nul' hield." Door het gebrek aan gevaar in de punt van de aanval, hoopte Gerrist met het inbrengen van Van Kuilenburg, daar verandering in te kunnen brengen. ,,Dat pakte gelukkig goed uit. Kay viel prima in en zette ons, in de 66e minuut, op een 0-1 voorsprong. Daarna hielden we het initiatief en was de 0-2 van Lenie Onderstal vervolgens bevrijdend en beslissend."

Op naar 'de platte kar'

Gerrist, die de samenwerking met Van de Peppel als zeer prettig ervaart ('Ik ken Chris al jaren, we spreken dezelfde voetbal en waar hij veel met de spelers praat, zet ik de tactische lijnen uit'), zal er zeker voor blijven zorgen dat zijn ploeg 'op koers' zal blijven. ,,Die 'platte kar' is natuurlijk ons doel. Daar gaan we alles voor doen, om daar straks ook op te kunnen klimmen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik toch ook geniet van de rol die ik nu vervul. Die is 100% anders dan de rol die ik had. Ik wist mijn plaats, wilde Marcel absoluut niet voor de voeten lopen. Nu treed ik natuurlijk meer op de voorgrond, kruip ik wat meer uit mijn schulp. Ik hoor van de spelers ook, dat dat goed bevalt. Dat pak je dan toch weer mooi mee op je oude dag. Ik had er niet meer op gerekend, schikte mij ook met plezier in de rol van assistent, maar het klinkt cliché, maar dit is ook de voetballerij."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden