Foto: Dick Martens

ONA ‘53 stoot zich geen tweede maal aan dezelfde steen

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - ONA '53 is nog altijd de trotse koploper in de 4e Klasse B. De ploeg die na het vertrek van trainer Marcel Nijhuis onder leiding staat van het 'nieuwe' trainersduo Mart Gerrist en Chris van de Peppel verloor dit seizoen in 14 wedstrijden maar twee punten, maar dat was uitgerekend tegen de hekkensluiter EMM, dat zaterdagmiddag naar Sportpark Van Ketwich Verschuur kwam om die stunt te gaan herhalen. Met welke tactiek was al direct duidelijk. ONA-trainer Gerrist, die een verleden heeft bij EMM, werd hartelijk begroet met de vraag 'waar zij de bus konden gaan parkeren', in voetbaljargon betekent dat, dat er een enorme verdedigingsmuur zal worden opgeworpen om de tegenstander het scoren te beletten. De gasten verloochenden hun 'tactiek' allerminst. Met allerlei middelen werd getracht de aanvallers van ONA het scoren onmogelijk te maken. Toch kon echter niet worden voorkomen, dat de gasten zich opnieuw aan dezelfde steen, lees: de EMM-verdedigingsmuur zouden stoten. Bij rust was de stand, door treffers van Bjorn van den Brink en Ewoud Bakker, al 2-0. Na rust werd de klus vakkundig verder geklaard en kreeg de stand door twee doelpunten van Kay van Kuilenburg, waarvan de tweede een erg fraaie was, toch nog een 'normaal' karakter: 4-0.

Materiaalman maakt meeste meters

Toch deed de verdedigingstactiek van de gasten uit Randwijk bij tijd en wijle pijn aan de ogen van de voetballiefhebber. Ballen werden lukraak naar voren 'geramd', maar veelal verdween de bal over de zijlijn en ook nog eens in de sloot naast het hoofdveld. Niet vreemd was dan ook, dat ONA-materiaalman Tristan van de Weerd waarschijnlijk veruit de meeste meters heeft gemaakt. Hij was het die telkens de 'vuurpijlen' uit de sloot moest vissen. Gelukkig won uiteindelijk 'het voetbal', dat uiteraard ook tot tevredenheid van 'winnend trainer' Mart Gerrist.

'Vandaag telde alleen de drie punten'

,,We waren natuurlijk gewaarschuwd", legt Gerrist uit. ,,We hadden zeker een les getrokken uit die 0-0 van destijds. Hoewel we normaal in een 4-3-3-opstelling spelen, wilde ik de druk op hun verdediging nog meer opvoeren, door maar met drie verdedigers te spelen en een versterkt middenveld, met 'lopende spelers' rondom onze twee spitsen. Dat werkte aardig, alleen zat het in de afronding niet echt mee. We creëerden enorm veel kansen, maar bij de doelpogingen zat er telkens een voetje tussen of hun keeper, die prima speelde, stopte de ballen. Ook begonnen een aantal van mijn speler zich aan de tegenstander te irriteren, waardoor ze onder hun niveau speelden. Dat moet je eigenlijk niet doen. Gelukkig pakten we uiteindelijk de meer dan verdiende overwinning en blijven we op koers richting het kampioenschap. Vandaag telde alleen de drie punten en die bleven gelukkig hier."

Overige uitslagen:

FC 's Gravenzande – Duno  1-1 (Doelpunt: Roy Talsma)

OVC '85 – De Treffers  2-0 (Doelpuntenmakers: Nick Bijlsma en Vincent van Weelden)

Zelos – Redichem  2-0

Wodanseck – Echteld  0-1

Kesteren – GVC  1-0

Elistha – WAVV (zat)  3-0

Dodewaard – WVV Wageningen was afgelast

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden