Het eerste zondagteam van WAVV wordt ingaande volgend seizoen opgeheven. Dat maakte voorzitter Jan Laurens donderdagavond bekend.
Het eerste zondagteam van WAVV wordt ingaande volgend seizoen opgeheven. Dat maakte voorzitter Jan Laurens donderdagavond bekend. (Foto: Dick Martens)

WAVV heeft volgend seizoen geen eerste zondagteam meer

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - De geruchtenmachine op en rond Sportpark Van Ketwich Verschuur in Wageningen draaide de laatste tijd 'op volle toeren'. Vooralsnog beperkten die zich tot het overstappen of aantrekken van nieuwe spelers, maar al snel bleek, dat het vooral bij WAVV niet alleen om vertrekkende en mogelijk nieuwe spelers ging. Donderdagavond ging de kogel definitief door de kerk: WAVV stopt met ingang van volgend seizoen (2020-2021) met het eerste zondagteam. Het team dat momenteel onder leiding staat van trainer Dik Peters van Ton komt nu nog uit in de 2e Klasse I, waar het momenteel een derde plaats op de ranglijst inneemt.

Ingrijpende beslissing

De leden werden van de bijzondere en ingrijpende beslissing via een mail, gestuurd door voorzitter Jan Laurens, in kennis gesteld. ,,Door diverse oorzaken zijn wij genoodzaakt met ingang van het nieuwe seizoen te stoppen met zondag 1. Het is geen gemakkelijke, maar een weloverwogen beslissing geweest. Dat betekent dat er na bijna 95 jaar bij WAVV een einde komt aan het prestatievoetbal op zondag", zo luidde de door Laurens geformuleerde reden.

Aanstaande maandag (24 februari) hebben de leden de gelegenheid om te worden bijgepraat óver de nogal rigoreuze beslissing. Voorzitter Laurens en zijn mede-bestuursleden zullen dan nader op de kwestie ingaan. 

Geen nieuwe hoofdsponsor

Het niet kunnen vinden van een nieuwe hoofdsponsor zal dan zeker een van de thema's zijn. Door trieste omstandigheden viel gedurende het lopende seizoen sponsor Peters van Ton al weg. Maar de zoektocht naar een nieuwe leverde te weinig respons op, om daar volgend seizoen nog op te kunnen bouwen. 

Vertrekkende spelers

Omdat ook de huidige spelersgroep van de geruchten hoorden, trokken een aantal van hel al hun conclusies. Zo besloten in een eerder stadium de verdedigers Mike Jansen en Melchior Onderstal over te gaan stappen naar eersteklasser Bennekom. Kevin van Woerkom en Bjorn Mol gaven afgelopen zondag te kennen, dat zij volgend seizoen de kleuren van buurman ONA '53, dat sinds dit seizoen uitkomt in de zaterdag-competitie, gaan verdedigen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden