De wielerkoers Veenendaal - Veenendaal (archieffoto van de start van de editie 2019} is van de wielerkalender geschrapt vanwege het Coronavirus.
De wielerkoers Veenendaal - Veenendaal (archieffoto van de start van de editie 2019} is van de wielerkalender geschrapt vanwege het Coronavirus. (Foto: Dick Martens)

Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal geschrapt vanwege Coronavirus

  Sport

door Dick Martens

VEENENDAAL - Het bestuur van de wielerronde Veenendaal-Veenendaal heeft besloten om de vrouwenkoers op vrijdag 8 mei en de mannenkoers op zaterdag 9 mei te annuleren. De organisatie heeft dit besluit genomen vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en volgt hiermee de huidige richtlijnen van het RIVM, de KNWU en sportkoepel NOC*NSF.

De internationale wielerunie UCI maakte eerder al bekend alle wielerevenementen in april te staken. Verwacht wordt dat deze lijn wordt doorgezet nu ook de start van de Giro d’Italia (start 9 mei) en de Ronde van Groot-Brittannië (start 8 juni) zijn geannuleerd. 

Geen risico 

André Homma, bestuursvoorzitter van Veenendaal-Veenendaal, licht toe: ,,De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens de wielerronde werkzaam is, staat altijd voorop",  licht André Homma, bestuursvoorzitter van Veenendaal-Veenendaal, de beslissing nader toe. ,,Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing geweest, maar onze klassieker is in deze crisis slechts bijzaak. We willen alle betrokkenen graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven en komen daarom vroegtijdig met dit besluit. Uiteraard gaan we er alles aan doen om volgend jaar de koers voor zowel de heren als dames te organiseren''.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden