Voor ONA '53 valt er dit seizoen niets meer te juichen. De ploeg was onbedreigd op weg naar het kampioenschap van de 4e Klasse B. Maar door de maatregel van de KNVB dienen de Wageningers ook volgend seizoen uit komen in die 4e Klasse.
Voor ONA '53 valt er dit seizoen niets meer te juichen. De ploeg was onbedreigd op weg naar het kampioenschap van de 4e Klasse B. Maar door de maatregel van de KNVB dienen de Wageningers ook volgend seizoen uit komen in die 4e Klasse. (Foto: Dick Martens)

Wisselende reacties bij amateurclubs na abrupt einde seizoen 2019-2020

  Sport

WAGENINGEN-RENKUM - De KNVB heeft besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er komen geen eindstanden en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. De reacties op de beslissing van amateurclubs uit de regio waren wisselend. Van balen tot opgelucht.

door Dick Martens

Droom valt in duigen

OVC ’85-trainer Marco Bosch baalt enorm van de beslissing van de KNVB. In zijn afscheidsseizoen in Oosterbeek (Bosch vertrekt naar het Arnhemse ESA, DM) leek zijn ploeg op weg naar promotie richting de 2e Klasse. Die droom valt nu in duigen. ,,We waren echt goed bezig en hadden op papier een redelijk gunstig programma. Dit is dan ook een enorme smet op mijn geweldige OVC-periode. Ik had mij mijn vertrek uit Oosterbeek heel anders voorgesteld. Ook de jongens balen er enorm van. Het mocht helaas niet zo zijn. ” Toch relativeert Bosch ook weer even. ,,Door deze maatregel, kom ik OVC volgend seizoen met ESA dan wel weer tegen. Dan moeten we daar maar naar uit gaan kijken. Maar nogmaals, de teleurstelling overheerst hoor.”

Dit is echt een nachtmerrie’

Ook bij ONA ’53 in Wageningen wordt gebaald. Met een bijna ‘Liverpool-achtige voorsprong’ was de ploeg van het trainersduo Mart Gerrist en Chris van de Peppel met zevenmijlslaarzen op weg richting de 3e Klasse. ,,Dit is echt een nachtmerrie”, aldus een zwaar teleurgestelde Gerrist. ,,Met zo’n grote voorsprong moet je gewoon de 3e Klasse in. Ook de spelers waren diep teleurgesteld. Ze kunnen het eigenlijk nog niet echt bevatten. Hier werk je met zijn allen een heel jaar hard voor. Deze beslissing hadden we dan ook niet verwacht.”

Opluchting na een bizar jaar

Bij Redichem is er sprake van opluchting. De ploeg van trainer Maarten Kerkhof leek voorbestemd om volgend seizoen naar de 4e Klasse te gaan degraderen. Met maar vier punten uit 17 gespeelde wedstrijden was het vooruitzicht niet echt rooskleurig. ,,We waren nog niet gedegradeerd. We waren nog strijdvaardig”, aldus Kerkhof met een knipoog. ,,Natuurlijk is dit een opluchting na zo’n bizar jaar. Maar als de keuze: ‘Geen virus met alle ellende die daarbij is gekomen en eventueel strijdend ten ondergaan met Redichem, met dan die degradatie’, dan had ik dat natuurlijk liever gehad. Laat dat duidelijk zijn. Maar ja, ik kan er buiten het volgen van de regels als gezin, ook niets aan doen. Dan is dit zeker een gelukje bij een drama. Dan gaan we proberen het volgend seizoen in de 3e Klasse beter te doen.”

Geen echte consequenties

Voor de overige clubs in de regio, SKV, WVV Wageningen, GVC en de beide teams van WAVV heeft de beslissing niet echt consequenties. Het eerste zondagteam van WAVV houdt op te bestaan en gaat op in het zaterdagteam, dat in de 4e Klasse B op de vierde plaats stond. Mogelijk dat er nog een kansje was op een periodetitel, maar die kans om daar aanspraak op te maken krijgen de Wageningers niet meer. In diezelfde klasse speelden ook GVC, WVV Wageningen en Wodanseck. Zij namen respectievelijk een zevende, achtste en twaalfde plaats in. Degraderen was echter niet mogelijk. SKV nam in de 3e Klasse B een stabiele achtste plaats in.

CHRC volgend seizoen naar zaterdag-competite. Duno blijft Hoofdklasser.

Voor Duno uit Doorwerth, uitkomend in de Hoofdklasse A houdt de beslissing van de KNVB in, dat er ook volgend seizoen in die klasse zal worden uitgekomen. Hoewel de dertiende plaats, waarop de ploeg van trainer Jan Oosterhuis bivakkeerde nog wel de nodige ‘kopzorgen’ veroorzaakte, leek handhaving wel gerealiseerd te gaan worden. Maar die zorgen zijn nu, door deze ingrijpende maatregel, wel weggenomen. Dat geldt ook voor RVW, dat in de 4e Klasse D met een 9e plaats ook nog niet helemaal zorgenvrij was. Maar de ploeg van trainer Peter van den Borden zal ook komend seizoen weer in dezelfde klasse gaan uitkomen. Voor CHRC, in dezelfde klasse als ‘buurman’ RVW spelend, is de beslissing van de KNVB zonder gevolgen. Al leek de ploeg van vertrekkend trainer Chika Okere als hekkensluiter gedoemd te gaan degraderen, zal dat niet gaan gebeuren. Enige weken geleden werd de beslissing genomen om met ingang van het volgend seizoen (2020-2021) in de zaterdagcompetitie te gaan spelen. Onder leiding van de nieuwe trainer Job Jansen zal dat dan gaan gebeuren in de 4e Klasse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden