Rik Keurentjes (rechts): ‘Zes mooie en succesvolle jaren bij WSDV’
Rik Keurentjes (rechts): ‘Zes mooie en succesvolle jaren bij WSDV’ (Foto: WSDV)

Rik Keurentjes gaat WSDV na zes jaar verlaten

  Sport

WAGENINGEN - Rik Keurentjes en WSDV gaan per 1 september aanstaande uit elkaar. Hij was sinds 2014 als speler/trainer en coach verbonden aan de Wageningse top damclub, waarmee hij direct naar de ereklasse promoveerde. Sindsdien is WSDV een stabiele middenmoter die het afgelopen seizoen achter de top-vier een ongekend goede vijfde plaats beh

door Dick Martens

'Bij WSDV loopt voldoende talent rond'

,,De reden dat ik na zes mooie en succesvolle jaren vertrek is, dat ik per 1 januari een nieuwe professionele uitdaging zal aangaan", licht Keurentjes, die onlangs de selectie nog digitaal een groepstraining gaf, zijn beslissing nader toe. ,,Ik ben thans in dienst als talentcoach bij de dambond, maar op 31 december loopt de Olympische Cyclus formeel af. Of ik daarna nog binnen de KNDB als trainer en coach kan doorgaan en in welke hoedanigheid is op dit moment nog niet zeker. Ik kan in elk geval in de nieuwe situatie niet gehinderd worden door een zware nevenfunctie. Vandaar dat ik geen andere keuze heb dan mijn huidige rol bij WSDV over te dragen. Gelukkig doe ik dat in de wetenschap dat er in het team meer dan voldoende kwaliteit rondloopt om deze rol volwaardig over te nemen”.

Mogelijk een sabbatical

De 35-jarige Dierenaar is op dit moment samen met de technische commissie druk bezig met het zoeken naar een oplossing. Hij was het afgelopen seizoen samen met nationaal topscorer Jan Groenendijk en oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman in de bondscompetitie de belangrijkste sterkhouder van de Wageningse ereklasser. Wel is hij nog bereid na 1 september als adviseur betrokken te blijven bij WSDV. Of hij ook volgend jaar nog achter het dambord is te vinden en waar is nog een open vraag. ,,Thans heb ik nog geen enkel plan en houd ik alle opties open. Ik kan mij zelfs voorstellen dat ik na twee decennia bondscompetitie een jaar sabbatical neem”.

'Hij heeft de club naar een hoger niveau gebracht'

Namens de spelers betreurt Marcel Monteba het vertrek van Keurentjes. ,,Hij heeft in de afgelopen zes seizoenen de club naar een hoger niveau gebracht, ook qua professionaliteit. Dan doel ik op wedstrijdvoorbereiding en -instelling, teamwaarde en trainingen. We verliezen niet alleen een speler maar ook coach, trainer en bovenal een fijn mens”.

Koos van Amerongen gaat Keurentjes vervangen

Als speler wordt Keurentjes vervangen door de van Dammend Tilburg afkomstige Koos van Amerongen. Monteba. ,,Een jonge, gedreven speler die weet waar het om draait in het dammen. Hij past ook uitstekend binnen de clubcultuur. Op zijn komst is al enthousiast gereageerd. De vervanging van teamleider/trainer Rik gaan we op een creatieve manier binnen onze eigen geledingen oplossen”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden