ONA '53-trainer Mart Gerrist (voorgrond) trainde met zijn selectie op de prachtige grasmat van Stadion De Wageningse Berg.
ONA '53-trainer Mart Gerrist (voorgrond) trainde met zijn selectie op de prachtige grasmat van Stadion De Wageningse Berg. (Foto: Gerard Vos)

Alternatieve 'Corona-training' ONA '53 op Wageningse Berg

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - Door de Corona-pandemie werd ook sporten Nederland getroffen. Wekenlang was buiten sporten niet toegestaan. Gelukkig kwam daar onlangs wat verandering in en mocht ook  iedereen die ouder is dan 18 jaar weer buiten sporten, mits dat uiteraard zou gebeuren op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Dat was voor ONA '53-trainer Mart Gerrist het sein om zijn selectie op te trommelen voor toch nog een aantal 'buiten-trainingen'. Echter op het 'eigen' Sportpark Van Ketwich Verschuur was er geen mogelijkheid om op gras te kunnen trainen, omdat de Gemeente Wageningen daar de velden opnieuw had ingezaaid. Maar in tijden van Corana is inventiviteit geboden en daarom traint de ONA-selectie de komende donderdagen op de prachtige grasmat in Stadion De Wageningse Berg.

'Een eer om hier te mogen trainen'

De ONA-trainers Mart Gerrist, Marcel Orlemans ONA en keeperstrainer Paul Verbaarschott verzorgen de trainingen uiteraard rekening houdend met de minimale afstand tot elkaar. Die regels werden ook strikt nageleefd. Gezien het spelplezier bij de selectiespelers was de behoefte er zeker om weer eens lekker te kunnen trainen en ook om elkaar weer eens te kunnen zien en met elkaar te kunnen dollen. ,,We hebben echt lekker kunnen trainen", aldus Gerrist. ,,Een betere locatie bestaat er voor de echte Wageningse spelers niet. Wij ouderen kennen de historie van 'De Berg' natuurlijk, de jongeren moeten het hebben van de verhalen. Het moet voor de selectie een eer zijn om hier te mogen trainen en dat ook nog eens op een fraaie grasmat."

Future Center Wageningen wil graag steentje bijdragen

,,Nu buiten sporten op afstand weer is toegestaan, heeft Stadion De Wageningse Berg haar deuren voor sportverenigingen die extra buitenruimte nodig hebben voor hun trainingen geopend", aldus Bert van Rees van Stichting Future Center Wageningen. ,,Afgelopen donderdag was ONA '53 de eerste vereniging die gebruik maakte van deze mogelijkheid. De gemeente Wageningen zocht naar mogelijkheden om zoveel mogelijk Wageningse sportverenigingen de gelegenheid te bieden om weer te kunnen sporten binnen de huidige corona-maatregelen. Aangezien Future Center Wageningen sport en bewegen hoog in het vaandel heeft staan, draagt zij graag haar steentje bij aan het verzachten van de bijzondere situatie. De eerste en tweede selectie van ONA '53 trainen de komende drie weken op donderdag in het stadion. Uiteraard wordt daarbij voldaan aan alle corona-regels. Dit betekent ook dat er helaas geen mogelijkheid is voor familie of andere toeschouwers om de trainingen bij te wonen."

Ook mogelijkheid voor andere verenigingen

In principe kunnen ook andere sportverenigingen de komende weken gebruik maken van het veld. Geïnteresseerde verenigingen kunnen daar contact voor opnemen met de gemeente Wageningen via het email-adres corona.sport@wageningen.nl. De openstelling van het veld geldt tot 1 juni en er is beperkt plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden