Blijdschap bij de spelers van ONA '53 na een doelpunt in het duel met Dodewaard. Blijdschap is er nu weer, want de KNVB berichtte dinsdagmiddag, dat de Wageningers volgend seizoen mogen gaan uitkomen in de 3e Klasse.
Blijdschap bij de spelers van ONA '53 na een doelpunt in het duel met Dodewaard. Blijdschap is er nu weer, want de KNVB berichtte dinsdagmiddag, dat de Wageningers volgend seizoen mogen gaan uitkomen in de 3e Klasse. (Foto: Dick Martens)

ONA '53 volgend seizoen toch naar de 3e Klasse

  Sport

WAGENINGEN - ONA '53 was dit voetbalseizoen in de 4e Klasse D superieur. Aanvankelijk aan de hand van trainer Marcel Nijhuis en na diens vertrek onder leiding van het interim-duo Mart Gerrist en Chris van de Peppel stevende het vlaggenschip af op het kampioenschap, maar de Corona-pandemie veranderde alles. De competitie eindigde abrupt en de KNVB bepaalde in eerste instantie, dat er geen kampioenen, promovendi en degradanten zouden zijn. Toch kwam er vanuit het bondsbureau onlangs 'een opening', die de promotiekansen weer deden stijgen. En dinsdagmiddag veranderde de hoop in euforie. Er kwam een verlossend telefoontje uit de Zeister bossen: 'ONA '53 promoveert toch en zal komend seizoen gaan uitkomen in de 3e Klasse'. Een mededeling die in het Wageningse kamp met vreugde en opluchting werd ontvangen.

door Dick Martens

Gerechtigheid

,,Toch nog gerechtigheid", aldus 'interim' Mart Gerrist. ,,Hier ben ik uiteraard enorm blij mee. Het seizoen leek in een enorme sof te eindigen, maar gelukkig besliste de KNVB anders. Dat zorgt bij mij en zeker ook bij 'de hele club' voor enorme blijdschap." Blijdschap was er zeker ook bij teammanager Pascal de Wilde. ,,We kregen zojuist het verlossende woord van de KNVB te horen. Heel fijn, natuurlijk. We draaiden een geweldig seizoen dat zeker een kampioenschap, dus promotie naar de 3e Klasse zou gaan opleveren. Heerlijk dat dat er toch nog van is gekomen."

'Alle lof voor spelers en staf'

Ook bij Martin Mol, die komend seizoen de scepter zal gaan zwaaien bij ONA '53 kwam de boodschap 'heerlijk' binnen. ,,Ten eerste ben ik ik blij voor de mensen die dit hebben gerealiseerd. Maar ik denk ook, als één vereniging recht had op deze promotie, dan was het natuurlijk ONA '53. Alle lof dan ook voor de spelers en de staf. De club is ook toe aan die 3e Klasse. Er staat een prima organisatie en een dito selectie die klaar is voor de uitdaging in de 3e Klasse. Ik  hoop nu op een mooie indeling met veel regionale affiches. Toen ik begin februari 2020 mijn contract tekende ging ik er al vanuit, dat ONA zou gaan promoveren, maar het Corona-virus veranderde alles. Gelukkig is de promotie er toch nog gekomen. Een mooi vooruitzicht. Ik heb er zin in."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden