Jelle van Kerkhof keert na een onderbreking van een jaar, in verband met stageverplichtingen, weer terug in de SKV-selectie.
Jelle van Kerkhof keert na een onderbreking van een jaar, in verband met stageverplichtingen, weer terug in de SKV-selectie. (Foto: SKV)

SKV-selectie voor nieuwe seizoen prima in balans

  Sport

WAGENINGEN – De Corona-pandemie zorgde voor een sterk veranderde samenleving, maar langzaam worden de regels wat versoepeld en dat betekende voor onder andere ‘de voetbalwereld’, dat er weer getraind kan en mag worden. Maar tot wedstrijden zal het waarschijnlijk tot 1 september niet meer komen. Toch wordt er ‘binnenskamers’ door Technische Commissies en trainers hard gewerkt om de selectie voor komend seizoen rond en op strekte te krijgen. Dat is bij het Wagenings SKV niet anders. Daar werd begin februari het nieuwe trainersduo gepresenteerd. Jan Gaasbeek kwam van De Merino’s uit Veenendaal in de functie van hoofdtrainer, waarbij hij zal worden geassisteerd door Marcel van Maanen, die tot dit seizoen het tweede team van SKV onder zijn hoede had. Het duo bracht inmiddels de selectie met een aantal nieuwkomers weer in balans.

door Dick Martens

Nieuwkomers met SKV-verleden

Voor het nieuwe seizoen krijgt het trainersduo onder andere de beschikking over de nieuwkomers Lennart van de Peppel en Jelle van Kerkhof. Van de Peppel (32) is een aanvallende middenvelder die zijn carrière bij Redichem begon, waarna de inwoner van Renkum de overstap maakt naar SKV, waar hij bij de D- en C-junioren speelde. Daarna sloeg hij zijn vleugels uit bij NEC, Alverna en Bennekom en laatstelijk bij WAVV. Ook voor van Kerkhof (22) is SKV niet onbekend. Hij onderbrak zijn ‘dienstverband’ bij de Blauw Witten een jaar in verband met stageverplichtingen. In een eerder stadium gaven ook Ruben Rip en Matthijs Klaassen al hun ja-woord.

Uitgebalanceerde selectie

Het trainersduo Gaasbeek en van Maanen is blij met de komst van de nieuwkomers. ,,Het ontbrak SKV het afgelopen seizoen aan een goede mix van ervaring en jeugd”, klinkt het in koor. ,,Met de komst van Ruben, Matthijs en nu ook Lennart is die balans er wel. Zeker als je daar dan ook nog de ervaring van steunpilaar Ralph Brugman bij rekent. Met Jelle hebben we naast een zeer gedisciplineerde selectiespeler ook in aanvallend opzicht een mooie aanwinst. We hebben daarmee nu een prima uitgebalanceerde selectie.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden