Emilj Astimirov keert, na een jaar voor het Doorwerthse Duno te hebben gespeeld, weer terug naar SKV.
Emilj Astimirov keert, na een jaar voor het Doorwerthse Duno te hebben gespeeld, weer terug naar SKV. (Foto: SKV)

Emilj Astimirov keert weer terug naar SKV

  Sport

WAGENINGEN - Vorig jaar rond deze tijd maakte de Doorwrthse eersteklasser Duno bekend, dat zij SKV-aanvoerder Emilj Astimirov hadden kunnen verleiden om de overstap naar Sportpark De Waaijenberg te maken. Dat Duno belangstelling toonde verbaasde de middenvelder zelf ook, maar al snel ventileerde hij het prima naar de zin te hebben bij de ambitieuze eersteklasser. De wederzijdse waardering resulteerde dan ook in een contractverlenging in Doorwerth. Astimirov was samen met de eveneens in Wageningen woonachtige Bart van Brakel een van de eerste selectiespelers die, ondanks het feit dat hoofdsponsor Duno-Air de geldkraan grotendeels dichtdraaide, aangaf ook volgend seizoen de Duno-kleuren zou blijven verdedigen. Toch kwam Astimirov deze week op zijn eerder genomen besluit terug. Hij zal komend seizoen weer op het 'oude nest', Sportpark De Zoom, te bewonderen zijn.

door Dick Martens

'Wij bedanken hem voor zijn inzet'

In een reactie op Instagram laat Duno weten: In goed overleg met Emilj Astimirov is besloten alsnog af te zien van de overeenkomst voor volgend seizoen en daarmee zijn wens te respecteren. Hij keert terug naar zijn oude club SKV. Wij bedanken hem voor zijn inzet het afgelopen seizoen en wensen hem daar alle succes.

Nieuwelingen

In een eerder stadium slaagde het nieuwe trainersduo Jan Gaasbeek en Marcel van Maanen erin, om ook Lennart van de Peppel (WAVV), Jelle van Kerkhof (terugkeer na stageperiode), Ruben Rip (WAVV) en Matthijs Klaassen (terugkeer in selectie) aan de selectie toe te voegen. Ook sluit Ikenna Onwuka aan bij de eerste selectie. De aanvaller speelde in de jeugd van SKV altijd al op het hoogste niveau.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden