Annemiek van Vleuten (op archieffoto tijdens haar hoogtestage in Colombia), won in Spaans Baskenland direct de eerste wedstrijd na de herstart van het wielerseizoen.
Annemiek van Vleuten (op archieffoto tijdens haar hoogtestage in Colombia), won in Spaans Baskenland direct de eerste wedstrijd na de herstart van het wielerseizoen. (Foto: Annemiek van Vleuten)

Annemiek van Vleuten bij herstart wielerseizoen alweer ongenaakbaar

  Sport

WAGENINGEN - Op Annemiek van Vleuten staat ook na de herstart van het wielerseizoen geen maat. In de eerste koers sinds de corona-pandemie een streep zette door de wielerkalender, was de Wageningse ook in de eerste wedstrijd ongenaakbaar en won ze solo de Emakumeen Naffaroaka Klasikoa in Spaans Baskenland.

door Dick Martens

Tweede zege in regenboogtrui

Het was voor Van Vleuten de tweede zege in ook de tweede wedstrijd waar ze aan de start verscheen. In de eerste wedstrijd van het seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, kwam ze getooid in haar regenboogtrui ook al winnend over de eindstreep.

Toch had het coronavirus ook bijna een streep gezet door de koers in het Baskenland. Vlak voor het startschot gelost werd, bleek dat 10 van de 25 ploegen niet waren getest op covid-19. The Cyclists' Alliance gaf daarom 'een negatief startadvies' af, maar de organisatie verbood vervolgens alle ploegen die geen test konden voorleggen te starten. Uiteindelijk stonden 15 ploegen aan de start, waaronder ook de ploeg van Van Vleuten Mitchelton-SCOTT.

Soeverein en solo

Onder aanvoering van een gedreven Annemiek van Vleuten konden vele rensters het straffe tempo al niet volgen. In de slotfase leek de winnares te gaan komen uit een de kopgroep van zes rensters, met ook landgenote Anna van der Breggen. Toch verraste de Spaanse Mavi Garcia haar mede-koploopsters, door te demarreren,  sprong weg, maar op de slotklim achterhaalde de wereldkampioene Mavi Garcia alsnog en maakte het vervolgens solo en soeverein af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden