Annemiek van Vleuten schreeuwt het uit van blijdschap na haar winst in de Clásica Femenina Navarra. Het was voor Van Vleuten al de derde zege op rij. Navarra
Annemiek van Vleuten schreeuwt het uit van blijdschap na haar winst in de Clásica Femenina Navarra. Het was voor Van Vleuten al de derde zege op rij. Navarra (Foto: Mitchelton-SCOTT)

En dat is drie voor Annemiek van Vleuten

  Sport

WAGENINGEN – Annemiek van Vleuten heeft haar goede vorm, die ze gisteren al ten toon spreidde door op overtuigende wijze naar de winst van de Emakumeen Nafarroako Klasikoa te soleren, een dag later opnieuw getoond. Ook nu kwam de 37-jarige Wageningse solerend naar de winst over de eindstreep. Zij herhaalde het kunststukje nu in de Clásica Femenina Navarra. De wereldkampioene van Mitchelton-SCOTT behaalde daarmee haar tweede overwinning in het Spaanse Baskenland. Bij d start van het wielerseizoen, nog voor de Corona-pandemie een voorlopige streep door de wielerkalender zette, was ze al oppermachtig in de Omloop Het Nieuwsblad.

door Dick Martens

Zware beklimming

Op het bergachtige parcours in de Baskische regio Navarra was het Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) die als eerste een gooi naar de eindzege deed. Zij kreeg op de zware beklimming van de Muro de Tirapu, die halverwege het parcours lag, na enige kilometers gezelschap van Van Vleuten. Het illustere duo nam direct ruim anderhalve minuut voorsprong op een achtervolgende groep, met onder andere Anna van der Breggen. Een lekke band van Borghini leek vervolgens de voorbode te gaan worden op Van Vleutens derde zege op rij, maar op 25 kilometer voor de finish ‘pikte’ de Italiaanse weer aan.

Van Vleuten rijdt weg bij Longo Borghini

Maar op de laatste beklimming van de Alto del Perdón wist Van Vleuten toch te ontsnappen. Borghini deed nog verwoede pogingen om in het wiel van de ontketende wereldkampioene te komen, maar nu strandde haar poging. Bij de doorkomst op de top van de laatste beklimming was de voorsprong al opgelopen naar 47 seconden. Een voorsprong die nog richting finish nog werd uitgebreid tot uiteindelijk 1.14 m. Met de handen in de lucht en een ferme juichkreet voltooide ze haar nieuwe zegetocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden