In de Wageningse derby WAVV - GVC was het Glenn Gerritsen (rugnummer 3) die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette.
In de Wageningse derby WAVV - GVC was het Glenn Gerritsen (rugnummer 3) die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Foto: Dick Martens

WAVV wint stadsderby van GVC

9 oktober 2021 om 20:50 Voetbal

In het derde competitieweekend stond er een heuse Wageningse derby op het programma. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur kruisten thuisclub WAVV en GVC de degens. Na een boeiende wedstrijd was de thuisclub met een 2-0 zege weliswaar de verdiende winnaar, maar de bezoekers verdienden zeker ook een compliment. 

door Dick Martens

WAGENINGEN - In de Wageningse derby tussen WAVV en GVC verrasten de gasten niet alleen door hun goede spel, maar in eerste instantie al door hun fluoriserende uittenue. ,,Dat hebben we bewust zo uitgekozen”, legt GVC-trainer Joost de Jong uit. ,,Daarmee stralen we wat uit. Het is stoer en misschien gaat dat ons nog wel wat puntjes opleveren.” Dat deed het tegen stadgenoot WAVV echter nog niet. Hoewel de studentenformatie verrassend sterk voor de dag kwam, was de uiteindelijk 2-0 zege van de thuisclub wel verdiend. Nog voor rust was het Glenn Gerritsen die uit een corner de 1-0 aantekende. In het tweede bedrijf verdubbelde Floran Rothuis de score en bracht daarmee ook de 2-0 eindstand op het scorebord. Voor WAVV-aanvoerder Luuk Dolphijn eindigde het duel diep in de tweede helft voortijdig. Hij moest met een fikse enkelblessure noodgedwongen de strijd staken.

‘GVC verraste ons’

,,Het ging vandaag niet vanzelf”, verzuchtte WAVV-trainer Moslin Adnane na afloop. ,,GVC verraste ons. Zij waren moeilijk te bespelen, verdedigden prima en hadden voorin een tweetal snelle spitsen. Toch maakten wij het onszelf ook moeilijk door de kansen die we wel degelijk kregen niet om te zetten in meer doelpunten. Daardoor bleef het lang maar 1-0, een gevaarlijke stand natuurlijk. Gelukkig prikte Floran de bevrijdende 2-0 nog binnen.”

‘Wij hebben gewoon een goede ploeg’

GVC-trainer Joost de Jong was minder verrast door het optreden van zijn ploeg. ,,Wij hebben gewoon een goede ploeg, een mooie mix van voetballend vermogen, onverzettelijkheid en individuele klasse.” De Jong doelde daarmee onder andere op de onverzettelijke Franse reus in de verdediging, Ayoub Rozanes. ,,Hij is nieuw bij ons. Ik heb hem pas twee weken in mijn selectie. Inderdaad onverzettelijk, maar er moet voetballend nog wel wat aan geschaafd worden.” Ook spits Louis Rajaona vertoonde de nodige klasse. ,,Hij is half Frans en half van Madagaskar. Een snelle en behendige jongen, waar je als verdediger het erg lastig tegen hebt. Maar ik wil ook mijn keeper, Ernst Jan Otten, een compliment geven. Hij keepte sterk, straalde rust uit, gaf goed leiding aan de verdediging en verrichtte enkele cruciale reddingen. Kortom, vandaag weliswaar verloren, maar ik ben ervan overtuigd, dat gezien ons bij vlagen prima spel, er zeker binnenkort meer punten gaan komen.”

advertentie
advertentie