SKV (op archieffoto voorafgaand aan het duel met Zwart Wit '63) wacht nog steeds op de eerste zege. Ook in- en tegen Hoevelaken lukte het niet. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek keerde met een 2-1 nederlaag, de derde op rij, terug naar Wageningen Foto: SKV

Derde nederlaag op rij voor SKV. Ook nederlaag WVV Wageningen, winst voor ONA ‘53

9 oktober 2021 om 21:05 Voetbal

SKV keerde met de derde nederlaag op rij terug uit Hoevelaken. De ploeg van Jan Gaasbeek verloor na een 0-1 voorsprong bij rust uiteindelijk toch nog met 2-1. Ook WVV Wageningen keerde zonder punten huiswaarts. Bij streekgenoot Ede/Victoria werd het 2-0. ONA ‘53 kon wel drie winstpunten bijschrijven. Op bezoek bij Stroe werd het 2-4 voor de Wageningers.

door Dick Martens

WAGENINGEN -  ,,We waren praktisch de hele wedstrijd de bovenliggende partij”, aldus SKV-trainer Jan Gaasbeek na de verliespartij in- en tegen Hoevelaken. ,,Maar de 0-1 voorsprong bij rust gaf die verhouding niet aan. We verzuimden ruimer afstand te nemen en dan blijft het ook na rust ‘maar’ 0-1. Met die stand houdt je Hoevelaken in de wedstrijd en daar maakten zij na rust dankbaar gebruik van. Jammer dat we na die gelijkmaker ook de 2-1 nog om onze oren hebben gekregen. Pak je een punt, dan ben je wel van die hatelijke nul af. Toch heb ik mijn ploeg een compliment gegeven voor de strijd die werd geleverd. Nu krijgen we twee thuiswedstrijden achter elkaar. Win je die, dan ziet de wereld er ineens weer een stuk zonniger uit. Nu is het nog even balen van die drie nederlagen op rij. Dat is zuur.”

Ede/Victoria - WVV Wageningen (2-0)

,,Zwaar onterecht”, vond WVV Wageningen-trainer Marcel Nijhuis de 2-0 nederlaag, die zijn ploeg op bezoek bij streekgenoot Ede/Victoria leed. ,,Het was een ‘crime van een wedstrijd’. Wij hadden het betere van het spel en zij maken uit het niets nog voor rust de 1-0. Vervolgens hadden wij legio kansen op de gelijkmaker, maar benutten die niet. In de rust heb ik aangegeven dat we gewoon moesten blijven drukken. Ik was ervan overtuigd, dat de kansen en ook de doelpunten dan zeker zouden komen, maar als je dan praktisch vanaf de aftrap de 2-0 om je oren krijgt, zakt de moed je wel in de schoenen. Dan moet je weer geforceerd risico’s gaan nemen, één op één gaan spelen, een extra spits erbij zetten, maar dat is niet wat je voor ogen had. Ook nadat zij na 75 minuten spelen met tien man kwamen te staan lukte het niet om te scoren. Nee, het was niet onze dag. Weer niet. Dan moeten we volgende week in de derby tegen WAVV maar gaan stunten.”

Stroe - ONA ‘53 (2-4)

,,Ik ben dik tevreden”, aldus ONA ‘53-trainer trainer Martin Mol, nadat hij zijn ploeg met 4-2 had zien winnen in- en tegen Stroe. ,,Op basis van het door ons vertoonde veldspel is de winst ook dik verdiend. Jammer, dat we na de 0-1 voorsprong (doelpunt Bjorn Mol), die gelijkmaker weer zo gemakkelijk weggeven. Dan ga je toch weer wat anders de rust in. Gelukkig hebben we na rust orde op zaken kunnen stellen, al gebeurde het wel nadat Stroe toch weer op 2-2 was gekomen. Een lichtpuntje was zeker ook het spel van Nino van Viegen. Hij verving de geblesseerde Kevin van Woerkom prima en scoorde ook nog eens tweemaal. Ook Jasper Slenters speelde een puike partij en beloonde zichzelf door de 2-3 te scoren. Een smetje was de rode kaart, die Miquel de Wilde na rust kreeg. Hij kreeg twee keer geel, waarvan ik vooral die tweede kaart sterk overtrokken vond. Maar ik ben verder hartstikke blij met de winst. Daarmee neem je toch wat afstand van de onderste regionen.”