Spelmoment uit de wedstrijd ONA'53 - VVOP (2-1)
Spelmoment uit de wedstrijd ONA'53 - VVOP (2-1) Gerard Vos

Wisselende successen voor Wageningse voetbalclubs

23 mei 2022 om 09:35 Voetbal

WAGENINGEN Voor de Wageningse voetbalclubs was er teleurstelling bij SKV en WVV Wageningen. Zij verloren hun uitduels bij respectievelijk koploper sv Otterlo en sv DFS. Vrolijkere gezichten waren er bij kampioen WAVV, bij ONA’53 en GVC, die alle drie de volle winst pakten.

Dick Martens

,,Tot de 70e minuut controleerden we de wedstrijd”, vond SKV-trainer Jan Gaasbeek. ,,We begonnen prima aan de wedstrijd, raakten de lat, maar ook werd er een goal van Otterlo afgekeurd. Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij wij niet veel kansen kregen, maar ook niets weggaven. En dan valt er ineens zo’n ‘dwarrelbal’ in (1-0). Vervolgens kregen zij een strafschop, maar die stopte Dennis (van den Berg) gelukkig. Je blijft nog in leven en ga dan risico’s nemen om toch nog minimaal een punt uit het vuur te kunnen slepen. Helaas valt kort voor tijd dan nog de 2-0. Verliezen bij de titelfavoriet is geen schande, maar ik vond dat wij meer hadden verdiend.” Ook WVV Wageningen, op bezoek bij sv DFS, kwam niet tot winst. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis kwam door een doelpunt van Joris Have nog wel op voorsprong (0-1), maar verzuimde die marge te verdubbelen. ,,We kregen daar een 100% kans voor”, blikt Nijhuis terug. ,,Maak je die, dan wordt het toch een andere wedstrijd. Nadat zij op 2-1 waren gekomen was het bij ons over en uit. Jammer, want zeker op basis van de eerste helft had er meer ingezeten.”

Opluchting bij ONA’53

Opluchting was er bij ONA’53-trainer Martin Mol. Na een reeks mindere weken, kon er na het thuisduel met titelfavoriet VVOP, eindelijk weer een driepunter worden gevierd. De 2-1 einduitslag stond al bij rust op het scorebord. ,,Dat hadden we even nodig”, zuchtte Mol. ,,Twee weken lang miste ik passie en strijd, maar die was er vandaag volop en dan zie je dat je ook van een ploeg als VVOP, toch de nummer twee, ‘gewoon’ kan winnen. We misten weliswaar wat spelers, maar de vervangers vanuit het tweede en de Onder 19 vulden het prima in. Een mooi voorbeeld was Youri Schouten, hij had al gespeeld en gescoord in het tweede, moest al snel bij ons invallen en scoort het winnende doelpunt.” Wesley Radstaat scoorde de 1-0. Buurman WAVV was weer redelijk hersteld van het kampioensfeest van vorige week. In- en tegen Kesteren werd het 2-3. Marvin van den Born (2) en Alain Rothuis zorgden voor de doelpunten. ,,We misten nogal wat spelers”, aldus trainer Moslin Adnane. ,,Maar complimenten voor de vervangers, waaronder Dion van de Wardt en Resse van Andel van Onder 19, maar ook voor Kesteren, zij vormden voor ons een erehaag en er waren bloemen in onze clubkleuren. Grote klasse.” GVC won ruim en verdiend bij SDOO. ,,Na een wat ongelukkig scoreverloop in de laatste paar weken, zat het ons nu gelukkig wat mee”, vond trainer Joost de Jong. ,,De kansen die we kregen werden nu ook benut. Ook een compliment voor onze keeper Oscar Creus, die na een half uur bij een 0-1 stand, een strafschop stopte.” Doelpuntenmakers GVC: Arnau Molina, Giulio Mornatie, Marijn van der Meer (zijn 15e treffer!) en Ayoub Rosanes.