De inleiding tot de chaos in het duel ONA'53-Veenendaal. De indirecte vrije trap in het vijfmetergebied. Dick Martens

‘Chaotisch punt’ voor ONA’53

4 december 2022 om 17:40 Voetbal

Onverwachte nederlaag WAVV. Ook SKV verliest

WAGENINGEN Het was geen al te gelukkige zaterdag voor de Wageningse clubs uitkomend in de 3e Klasse A. Zowel WAVV, ONA’53 en SKV konden geen drie punten op hun conto bijschrijven. WAVV ging in Helmond onverwacht met 2-1 onderuit bij hekkensluiter De Braak. Ook SKV kwam niet tot winst. In Cuijk werd met minimaal verschil, 1-0, verloren van JVC. Alleen ONA’53 haalde een resultaat, maar ook daar stonden de gezichten na het 1-1 gelijkspel tegen vv Veenendaal niet echt vrolijk. Het was chaos troef op Sportpark Van Ketwich Verschuur. Veel commotie, een korte onderbreking, een strafschop, drie rode kaarten voor de gasten en ‘een hoop gedoe’ kenmerkten de tumultueuze slotfase.

Dick Martens

ONA’53 begon door de afwezigheid van Bjorn Mol, Jasper Slenters en Melchior Onderstal al gemarkeerd aan het duel tegen Veenendaal. De thuisclub was daarom in de eerste helft vooral zoekende. Het onrustige spel leverde amper kansen op. Veenendaal kreeg  die wel, maar slaagde er ook niet in om het net te vinden, met een 0-0 ruststand als logisch gevolg. Doelpunten vielen er in het tweede bedrijf wel. De gasten deden dat vlak na rust, ONA in de slotfase. Maar voor de gelijkmaker, een benutte strafschop van Fabian Mösle viel, gebeurde er veel en van alles in het laatste half uur. Eerst beoordeelde scheidsrechter Ruud Letschert een in een scrimmage in de handen van de Veenendaal-doelman als een terugspeelbal. De vrije bal, in het vijfmetergebied, zag de leidsman tegen een hand belanden: strafschop. Commotie alom, met rode kaarten voor Veenendaal-doelman Tim van de Weerdhof en trainer Tom Gesgarz en een afkoelingsperiode van tien minuten. Vervolgens werd ‘de strijd’ hervat, benutte Mösle de strafschop (1-1) en kreeg ook Veenendaler Nick Rooijen nog zijn tweede gele kaart, dus rood. Aan de stand veranderde er niets meer. ,,Wat een chaos”, verzuchtte ONA-trainer Martin Mol dan ook na afloop. ,,Voetballend was het van onze kant niet best. We brachten niet de energie die we de laatste wedstrijden wel in ons spel legden en ook in overtal konden we het verschil niet maken. Deze wedstrijd maar snel vergeten.”

‘Snel vergeten’, dat wilde WAVV-trainer Moslin Adnane de wedstrijd die zijn ploeg speelde tegen hekkensluiter De Braak ook het liefst. Voor er om 17.15 uur (!) afgetrapt kon worden moest er eerst ruim 80 kilometer naar Helmond gereden worden. ,,Wij stonden bij rust met 1-0 voor (doelpunt Jermain Lamers) en was er geen vuiltje aan de lucht”, blikt Adnane terug. ,,Maar in de tweede helft haalde niemand zijn niveau meer. De Braak ‘klapte erop’ en wij stonden erbij en keken ernaar, met een dure en vooral ook zure 2-1 nederlaag als gevolg.”

‘Zuur’ vond ook SKV-trainer de 1-0 nederlaag die hij zijn ploeg had zien lijden bij JVC. ,,Wij gaven zeker in de eerste helft niet thuis en hoewel we na rust beter speelden, kansen kregen, lukte het ons vandaag niet meer om de opgelopen schade te herstellen. Ik moet nog wel de jongens van de Onder 23 een compliment maken. Door de krapte in mijn selectie kon ik gelukkig een beroep op hen doen. Zij deden het prima.”