Ook in het duel met Juliana'31  was SKV aanvaller Stefan Aalbers (8) weer goed op dreef. Naast de 1-1 (zie foto) scoorde hij ook nog het derde en winnende SKV-doelpunt (3-2).
Ook in het duel met Juliana'31 was SKV aanvaller Stefan Aalbers (8) weer goed op dreef. Naast de 1-1 (zie foto) scoorde hij ook nog het derde en winnende SKV-doelpunt (3-2). Richard Antonysen

SKV en WAVV sluiten eerste seizoenshelft winnend af. ONA’53 verliest nipt.

11 december 2022 om 16:39 Voetbal

WAGENINGEN Voor de Wageningse ploegen, uitkomend in de 3e Klasse A, zit de eerste seizoenshelft erop. De laatste wedstrijd werd door SKV en WAVV in winst omgezet. Op Sportpark de Zoom won SKV met 3-2 van Juliana’31 een paar kilometer westelijk pakte ook WAVV de drie punten, het werd tegen JVC Cuijk 4-1. ONA’53 keerde met een nederlaag terug uit Arnhem. Een schande was het 1-0 verlies tegen de ongenaakbare koploper ESA zeker niet.

Dick Martens

GOED GEVOEL ,,Wij gaan met een heerlijk gevoel de winterstop in”, jubelde WAVV-trainer Moslin Adnane. Toch erkende de winnende trainer wel, dat zijn ploeg voor rust een aantal keren ‘zwijnde’ en doelman Luc Huurman de uitblinker was. ,,Maar we gingen wel met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust was het stukken beter en zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Al met al ben ik tevreden over de eerste seizoenshelft die we samen met SKV als derde afsluiten. Als je mij dat voor dit seizoen had gezegd, dan had ik je voor gek verklaard. Met een vijfde of zesde plaats was ik al tevreden geweest. Deze plek maakt mij dan ook geweldig trots. Zaak is natuurlijk wel, dat we die lijn volgend jaar gaan doortrekken.”

GROTE GRIJNS Ook SKV-trainer Jan Gaasbeek stapte met een grote grijns en opgelucht van het veld nadat hij zijn ploeg weliswaar niet al te best zag voetballen, maar wel zag winnen. ,,Het was niet goed, maar de punten zijn binnen. Het moest van ver komen, twee keer stonden we achter en dan zie je, dat je op karakter en werklust ook een wedstrijd winnend over de streep kan trekken. Een belangrijke overwinning, waardoor we de eerste seizoenshelft toch prima afsluiten. Voor ons komt de winterstop wel als geroepen, we kampen nog met de nodige blessuregevallen. Ik hoop, dat zij volgend jaar weer aan gaan sluiten, want een bredere selectie is echt noodzakelijk.” Voor SKV was Stefan Aalbers opnieuw belangrijk, de lange aanvaller was, nadat Niek van Steenbergen de score had geopend, tweemaal trefzeker en bracht zijn seizoentotaal daarmee inmiddels al op acht treffers. En dat terwijl hij in het begin van het seizoen nog geen basisplaats had.

ONA’53 sloot de competitie af met een minimale nederlaag en op een zesde plaats. Toch keek trainer Martin Mol wel met een dubbel gevoel terug op het 1-0 verlies. ,,De neutrale toeschouwer heeft ook gezien, dat wij voetballend bij vlagen zelfs beter waren dan ESA”, vond Mol. ,,Zeker tot de 1-0, die door een persoonlijke fout in de 35e minuut viel, waren wij de bovenliggende partij. Daarna hadden we het geluk niet mee, nadat Fabian Mösle een voorzet ineens op de slof nam, maar de bal naast vloog. Bovendien had hij zeker ook een strafschop verdiend, nadat hij door hun keeper in het strafschopgebied werd vastgehouden. Maar dan missen wij net dat beetje geluk, dat een koploper als ESA dan wel heeft. Misschien, dat we dat, in deze vreemde competitie, na de winterstop wel eens wat vaker hebben.”