Spitsuur in het strafschopgebied van Wodanseck. De mist en de kou deerde thuisclub WVV Wageningen niet: 10-0(!).
Spitsuur in het strafschopgebied van Wodanseck. De mist en de kou deerde thuisclub WVV Wageningen niet: 10-0(!). Dick Martens

Wageningen schiet er lustig op los

10 december 2022 om 23:36 Voetbal

WAGENINGEN WVV Wageningen gaat met een goed gevoel de winterstop in. Daar droeg de monsterscore van de ploeg van trainer Marcel Nijhuis op de laatste speeldag in 2022 zeker toe bij. Op een ijzig koud en mistig Sportpark de Zoom schoten de spelers zich tegen het arme Wodanseck, de hekkensluiter van de 4e Klasse C, ‘lekker’ warm. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk maar liefst 10-0. Bij GVC was de stemming na het teleurstellende 1-1 gelijk spel in de streekderby tegen Ede/Victoria een stuk minder vrolijk. De studentenformatie is inmiddels afgezakt naar plaats acht. De missie voor de tweede seizoenshelft is dan ook: ‘keihard werken om een stuk beter te worden’.

Dick Martens

Wageningen opende de schiettent al na drie minuten. Een soepel lopende aanval werd door topscorer Hannes Rensen prima afgerond (1-0). Maar vervolgens stokte de productie even. ,,Wij gingen in hun tempo meevoetballen en dat moet je juist niet doen”, zag trainer Nijhuis. ,,Het tempo moet juist omhoog, dan speel je die compact staande verdediging uit elkaar. Gelukkig gebeurde dat even later ook wel.” Doelpuntenmaker Rensen zag dat ook, maar wel vanuit de dug out. ,,Bij een sprintje schoot het in mijn hamstring. Ik probeerde het nog wel even, maar het bleef pijnlijk, dan moet je wisselen en geen risico meer nemen.”  

Ook bij de gasten sloeg het blessurespook in die fase toe. Daar moesten twee spelers naar de kant, maar aangezien er maar één wisselspeler beschikbaar was, dienden zij de wedstrijd met zijn tienen verder uit te spelen. Die numerieke meerderheid buitte Wageningen optimaal uit, bij rust was het al 3-0 (doelpunten: Joeri Marcus en Mike Verbeek). De warme thee gaf de ploeg weer wat extra brandstof, want binnen drie minuten stond het al 6-0, door treffers van opnieuw Marcus (2) en Ricardo Keuken. ,,We zijn ook na die 6-0 blijven jagen op meer doelpunten”, aldus Nijhuis. De doelpuntenhonger eindigde uiteindelijk bij tien. Daarvoor zorgden Brian van Velsen (2), Sem Lammers en Jessy Jansen die de tiende achter de Wodanseck-doelman ‘prikte’. ,,Een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft. We hebben aan ons doelsaldo kunnen werken, de concurrentie heeft punten laten liggen, dus hier staat een tevreden trainer.”

Tevreden was GVC-trainer Joost de Jong allerminst. Niet over de 1-1 bij Ede/Victoria, maar ook niet over zijn ploeg en de ervaringen die hij de eerste seizoenshelft had met de arbitrage. ,,Ook nu leek het er weer op of de scheidsrechter de gele en rode kaarten was vergeten. En dat overkwam ons dit seizoen al een paar keer. Ik vind, dat er veel te lankmoedig wordt opgetreden tegen veel te harde overtredingen. Ook vanmiddag zag ik weer een vreselijke tackle op Alex Berlinches de Gea, die er ‘gelukkig’ vanaf kwam met een pittige enkelblessure in plaats van een beenbreuk. Maar het sneue is, dat wij ook niet goed genoeg spelen om dergelijke wedstrijden vroegtijdig te beslissen. Daarom is onze missie, dat er keihard gewerkt moet gaan worden om na de winterstop beter te zijn, want we willen zeker niet naar de 5e klasse.”

advertentie
advertentie