SKV-trainer Jan Gaasbeek (links) is bezig aan zijn laatste seizoen op Sportpark De Zoom. Dat zijn club en trainer afgelopen week overeen gekomen.
SKV-trainer Jan Gaasbeek (links) is bezig aan zijn laatste seizoen op Sportpark De Zoom. Dat zijn club en trainer afgelopen week overeen gekomen. Foto: Dick Martens

Wegen van trainer Jan Gaasbeek en SKV gaan scheiden

6 januari 2023 om 12:22 Voetbal

WAGENINGEN Aan het dienstverband van SKV-trainer Jan Gaasbeek bij SKV gaat aan het einde van dit lopende seizoen (2022-2023) een einde komen. Dat hebben trainer en bestuur afgelopen week besloten. Gaasbeek, inwoner van Veenendaal, volgde ingaande het seizoen 2020-2021 Edenaar Marcel de Hoop op. Voor de vertrekkende trainer kwam de bestuursmededeling toch wel als een verrassing, zelf had hij nog wel verder gewild bij de derdeklasser.

Dick Martens

Als amateurspeler voor DOVO gold Gaasbeek (60) als een talent en voetbalde voor Nederlandse jeugdselecties. In zijn profcarrière voetbalde hij voor AZ’67, FC Twente en NAC. Zijn trainersloopbaan begon bij de jeugd van DOVO, waarna hij hoofdtrainer is geweest bij Advendo’57, SVL (Langbroek), JSV Nieuwegein en de Merino’s. Binnen SKV hield hij, naast het hoofdtrainerschap, zich ook bezig bezig met de doorstroming van de jeugd richting de senioren.

OP DE GOEDE WEG ,,Het is helaas niet anders”, aldus Gaasbeeks eerste reactie. ,,Ik had er graag nog minimaal een jaar aan vast willen knopen. Zeker omdat ik vind, dat wij momenteel met SKV op de goede weg zijn, op de derde plaats staan (in de 3e Klasse A, DM) met een jeugdige selectie waar nog veel potentie in zit.”

NIEUWE UITDAGINGGaasbeek wil zeker nog verder als trainer. ,,Daarom vind ik het jammer, dat het bestuur nu pas deze beslissing heeft genomen. Natuurlijk is een periode van drie jaar vaak een kantelpunt, maar ik heb in het verleden al wel wat langere dienstverbanden gehad. Ik had de mededeling dan liever in december geweten. In die periode gaat de trainerscarrousel vaak al draaien. Nu zijn er al veel clubs weer voorzien, maar dat wil niet zeggen, dat ik niet meer aan de bak ga komen. Ik heb mijn sporen als trainer toch al wel ‘aardig’ verdiend. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging en hoop natuurlijk weer op een mooie club, ik ben als trainer zeker nog niet klaar!”

NIEUW GEZICHT ,,Om het team verder door te kunnen ontwikkelen en de verbinding met de jeugd verder gestalte te geven vinden wij als Technische Commissie, een nieuw gezicht voor de groep van belang om deze stap verder te kunnen zetten”, aldus Dick van Kleef. ,,We zijn Jan dankbaar voor het werk dat hij voor SKV Wageningen heeft verricht en nog zal gaan verrichten in de tweede seizoenshelft.”

advertentie
advertentie