SKV-invaller Koen Douglas op weg naar de allesbeslissende 4-2 in het duel met Blauw Geel'55 Richard Antonysen

Fraaie zeges voor SKV en ONA’53. GVC en Wageningen bijten in het stof

26 maart 2023 om 19:50 Voetbal

WAGENINGEN In de 3e Klasse A wonnen naast WAVV ook de andere Wageningse vertegenwoordigers SKV en ONA. Bij SKV-Blauw Geel’55 stond het na 90 minuten nog 2-2, maar twee bevliegingen van invaller Koen Douglas leverde de thuisclub alsnog de niet meer verwachte zege op (4-2). ONA’53 leverde, op bezoek bij Juliana’31 eveneens een prima prestatie, het werd in Malden 0-2. In de 4e Klasse C bleven GVC en WVV Wageningen puntloos, zij verloren respectievelijk van vv Barneveld (0-1) en Harskamp (6-2).

Dick Martens

IN EXTREMIS ,,Een heerlijke overwinning”, glunderde SKV-trainer Jan Gaasbeek na de overwinning in extremis. ,,Het moest van ver komen, maar ik vond de winst verdiend. We knokten ons twee keer terug van een achterstand en hadden opnieuw profijt van gretige invallers. Vandaag liet Koen Douglas zijn voeten spreken, vorige week was het Melle ten Brinke die twee keer scoorde bij koploper ESA. Dat leverde ons ook de winst op.” De overige SKV-treffers kwamen van Bart Silvius (1-1) en Ludo Oosting (2-2).

GOED GEVOEL Ook klasse- en stadgenoot ONA’53 kon drie punten bijschrijven. Op bezoek bij Juliana’31 werd het na een 0-0 ruststand door treffers van Bjorn Mol en Fabian Mösle in het tweede bedrijf uiteindelijk 0-2. ,,We gaan met een goed gevoel richting de derbymaand”, aldus trainer Martin Mol opgetogen. Mol doelde daarmee op de komende wedstrijden tegen SKV (1 april) en WAVV (15 april). ,,Het was, mede door de harde wind en de regen, een lastige wedstrijd, maar toch waren wij de beter voetballende ploeg. Bij hen was het meer rennen en vliegen en het spelen van de lange bal. Vooral na rust speelden wij prima, hadden een overwicht en drukten dat gelukkig ook in doelpunten uit en boekten daarmee een belangrijke overwinning.”

KOPPIES HANGEN Leuk en interessant was het niet bij WVV Wageningen uitkomend in de 4e Klasse A. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis ging in- en tegen Harskamp hard met 6-2 onderuit. De twee Wageningse treffers kwamen op naam van Hannes Rensen. ,,In de beginfase speelden we best wel aardig, maar vervolgens geeft Harskamp gas en ga je toch met een 3-0 achterstand de rust in. Toch pak je na rust de draad dan weer heel aardig op, kom je op 3-1, maar na de 4-1 gingen de koppies hangen en daar profiteerden zij optimaal van.”

KRITISCHE ANALYSE Ook GVC stapte met een nederlaag van het eigen kunstgras op Sports Centre De Bongerd. Het was tegen het bezoekende vv Barneveld met 0-1 weliswaar een kleine nederlaag, maar de thuisclub had volgens trainer Joost de Jong ook geen recht op minimaal een punt, laat staan op een driepunter. ,,Als je als GVC zijnde niet twee keer van een ploeg als Barneveld kunt winnen, dan hoor je eigenlijk niet eens in deze klasse thuis”, was de Jongs kritische analyse. ,,Toch had ik vooraf een goed gevoel, er stond een aardig team, maar helaas was het resultaat daar niet naar.”