Joke Donkersteeg is dagelijks tussen al het lekkers van Kaas van Kees te vinden.
Joke Donkersteeg is dagelijks tussen al het lekkers van Kaas van Kees te vinden. Marco Diepeveen

‘Kaas is een ontzettend mooi product’

24 februari 2022 om 19:00 Zakelijk

WAGENINGEN Bij de vijf winkels van Kaas van Kees is het niet alleen kaas wat de klok slaat. De kaasspecialist groeit uit tot een complete delicatessenwinkel. Kees is Kees Donkersteeg, die met zijn vrouw Joke dagelijks tussen al dit lekkers te vinden is.

door Marco Diepeveen

Bij Kaas van Kees hebben ze volop kaas gegeten van kaas. De eerste winkel kwam in Ede. Later volgden Wageningen, Zetten, Veenendaal en Gouda. In laatstgenoemde kaasstad mag Kees zich Ere Waegemeester noemen. Het assortiment is overal vergelijkbaar. Wel worden in Wageningen iets meer biologische producten verkocht, omdat die in dé stad van gezonde voeding veelgevraagd zijn.

FEELING ,,Kees houdt zich vooral bezig met de inkoop en bezoekt leveranciers”, vertelt Joke. ,,Ook boeren, omdat we gespecialiseerd zijn in boerenkazen. Eén dag in de week sta ik in één van de winkels. Dit om feeling te houden met de klanten en ons team ter plaatse. Daarnaast begeleid en coördineer ik de personeelsinzet en houd ik me bezig met producten.”

Keus te over bij Kaas voor Kees. ,,We zijn heel sterk in boerenkazen, van het Groene Hart tot het Binnenveld. Vers met de hand gemaakt. Verder kunnen we onze consument meenemen in een stukje beleving door Italië met Parmezaan en Pecorino, een stukje Oostenrijk/Zwitserland met de prachtige Alpenkazen, een stukje Spanje met de Manchego, een stukje België met de trappistenkaas en een stukje Frankrijk met zijn vele mooie kaasjes. Ieder kan zich wel ergens in vinden.”

WIJN EN SAPPEN Kaas en wijn is een ideale combinatie. ,,Onze huiswijn is een Spaanse. Daarnaast bieden we Franse, Spaanse, Italiaanse en biologische wijn, Wageningse bieren en ambachtelijke Betuwse sappen. Om het delicatessenplaatje compleet te maken, bieden we een mooi assortiment tapas. Grote Griekse olijven met huisgemaakte dressings, tapenades en roomkazen.  Ook wat droge hammen en worsten kunnen daarbij worden gecombineerd. En vers gebrande noten mogen uiteraard niet ontbreken.” Naast particulieren beleveren de kaaswinkels wat regionale horeca. ,,Door corona is het hier alleen maar drukker geworden. Mensen kopen sneller lokaal en kiezen voor eerlijke, ambachtelijke producten. Het verhaal achter het ambacht wordt steeds belangrijker. Dat vertellen we daarom graag! Je neemt de klant daarin mee. Kaas is een ontzettend mooi product. Direct uit de natuur, ontstaan uit een interessant procedé met diverse stappen. Je proeft het verschil met de fabriekskazen in de supermarkt en belangrijker nog: het is puur en gezond eten. Kom dus gerust proeven.”

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 23 februari van deze krant. Lees hier alle verhalen uit de special.

advertentie
advertentie