Bijna alle kernen maken gebruik van leefbaarheidsbudget

23 oktober 2019 om 15:11

GELDERMALSEN Sinds een half jaar kunnen inwoners van alle 26 kernen leefbaarheidsbudget aanvragen bij de gemeente West Betuwe. Inmiddels wordt al goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en hebben 22 kernen budget aangevraagd voor uiteenlopende initiatieven.

In het afgelopen half jaar heeft de gemeente 82 aanvragen ontvangen. Hiervan zijn er 34 toegekend, 20 in behandeling en 28 afgewezen. Van de afwijzingen kregen er wel 13 via andere ondersteuning.

Inwoners en verenigingen dienden verschillende activiteiten in voor een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget. Zo heeft het dorp Tuil gereedschap aangeschaft voor het onderhoud van het groene schoolplein en de speeltuin. Op een natuurterrein in Heukelum komt een solar waterpomp. Hellouw ontvangt een bijdrage voor het opstarten van een ophaalservice voor glas. Buurmalsen heeft nieuwe evenementententen aangeschaft en Tricht kocht materialen voor muziek- en theatervoorstellingen.

Wethouder Rutger van Stappershoef: ,,We zijn pas een half jaar bezig, maar inwoners weten steeds beter hun weg te vinden naar de gebiedsmakelaars. Er is nog budget over, dus neem contact op met uw gebiedsmakelaar als u een goed idee heeft."

De gemeente West Betuwe geeft het leefbaarheidsbudget aan initiatieven die de leefbaarheid van een kern verbeteren. Het maximum bedrag per initiatief is 2.000,- euro. Info: www.westbetuwe.nl/leefbaarheidsbudget, www.westbetuwe.nl/gebiedsmakelaars.

Lon Eldridge en Steven Troch in De Pluk

GELDERMALSEN De stichting Betuws Blues en Jazz start haar seizoen met Lon Eldridge op gitaar en zang en harmonicavirtuoos en zanger Steven Troch. Ze zijn samen te zien op zaterdag 2 november. Aanvang 20.30 uur.

In 2017 was Steven al te zien in De Pluk. Toen samen met Tiny Legs Tim. Steven blaast een fantastisch stukje harmonica en zijn reputatie reikt ondertussen tot ver in Europa. Lon is een jonge rootsmuzikant uit Chattanooga, Tennessee, USA. Zijn gitaarspel roept de geest op van artiesten als Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Blind Blake en vele anderen. Zijn muziek is een unieke blend tussen traditionele vooroorlogse blues, ragtime en swing.
Stevens speelse manier van blazen, maar diep in traditie gewortelde stijl, past perfect bij het swingende gitaarspel van Lon.
Zij brengen samen een unieke mix van traditionele vooroorlogse blues, ragtime, en swing.
Een kaart à 17,50 reserveren kan uitsluitend via betuwsblues@gmail.com. Info: www.stbbenjp.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door: Labaratorium, Nieuwsblad Geldermalsen, CL-Informatics, Anykey Productions, Groente en Fruit Cees Hakkert, Salon Nout, Bottesteyn Interieurs, Dental Artist en PrinsHeerlijk.
Special voor de lezers van het Nieuwsblad. Zij krijgen alleen dit weekend €2,50 korting bij de bestelling van hun kaart(en)
Bij opgave vermeld je NWSBLAD, dan betaal je €15,- per kaart.