Afbeelding
Wild Rose

Tarantino's mooiste

23 oktober 2019 om 09:36

IJzersterke afsluiting oktobermaand LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm sluit de oktobermaand ijzersterk af met misschien wel Tarantino's mooiste: Once Upon A Time In Hollywood, vrijdag 25 oktober (20.30 uur) en woensdag 30 oktober (20 uur). Op zaterdag 26 oktober (20.30 uur) de Engelse film Wild Rose, alleen al vanwege de prachtige countrysoundtrack een aanrader. Tenslotte voor de kids en hun ouders die opgroeiden met het gelijknamige speelgoed: PlayMobil: The Movie (zondag 27 oktober, 11.00 uur autismevriendelijk en 14.30 uur).

Once Upon A Time In Hollywood Los Angeles in de zomer van 1969. Meesterverteller Quentin Tarantino neemt ons bij de hand voor een krankzinnige reis door de filmwereld van dat moment. Feit en fictie worden razendknap vervlochten in een verhaal waarin tv-acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) wanhopig proberen aan de bak te komen. Een ode aan een filmtijdperk, ijzersterk gespeeld door een allstar bezetting aan acteurs.

Wild Rose De 23 jarige Rose Lynn in Glasgow probeert het hoofd boven water te houden. Dat valt de jonge moeder met een crimineel verleden niet mee. Haar droom blijft echter ongeschonden. Ze wil naar Nashville om daar als countryster beroemd te worden. De Ierse hoofdrolspeelster Jessie Buckley zingt fantastisch, waardoor het ook een aangenaam te beluisteren film is geworden.

PlayMobil: The Movie Alle jonge PlayMobilliefhebbers en hun ouders gaan ongetwijfeld genieten van de gelijknamige film. Marlie moet daarin op zoek naar haar spoorloos verdwenen broertje Charlie. Ze maakt een fantastische reis door het magische Playmobil universum, en ontmoet daarbij aantal behulpzame vrienden. Ondanks tegenslagen heeft het avontuur voor broer en zus toch een gelukkige afloop.

Entree

Alle films worden vertoond bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree volwassenen € 8,-, op vertoon van LingeFilmFanPas € 5,50. Entree kidsfilms €6,50, met FilmPas € 4,-.

Afbeelding
Afbeelding