De herinrichting van de 25 Junistraat is feestelijk gevierd.
De herinrichting van de 25 Junistraat is feestelijk gevierd. Rita Boer Rookhuiszen-de Joode

Bewoners blij met herinrichting plein

23 oktober 2019 om 15:03

'De 25 Junistraat is gewoon een heel sociale straat'

TRICHT Met het doorknippen van een lint en hapjes en drankjes hebben de bewoners van de 25 Junistraat in Tricht zondagmiddag 20 oktober de herinrichting van hun pleintje gevierd. Naast de bestrating is ook de riolering vernieuwd. Bomen en struikjes komen nog.

,,Wij zijn hier door de gemeente echt bij betrokken’’, aldus Toos Hulsbergen, die samen met haar echtgenoot als oudste bewoners van het pleintje het lint doorknipte. ,,We hebben als bewoners zelf de tekeningen gemaakt. Het is helemaal uitgevoerd zoals we dit zelf ontworpen hebben. Reden voor een feestje.’’

De straat houdt jaarlijks, rond de 25e juni, een straat barbecue op het plein. Rond oud- en nieuw wordt er ook een borrel georganiseerd. Het pleintje wordt bewoond door een mooie mix aan jong en oud, onlangs werd nog een baby geboren. Zij staan elkaar bij als de nood aan de man is. Zoals toen Toos en haar echtgenoot, die respectievelijk 80 en 81 jaar oud zijn, met ziekte te maken kregen.

,,De 25 Junistraat is gewoon een heel sociale straat. Wij wonen hier zelf nog maar 5 jaar, kwamen vanuit Den Haag, maar ik heb nog nooit zo fijn gewoond als hier’’, glundert zij breeduit.