Het team van Visdelicatessen Jan van der Steenhoven
Het team van Visdelicatessen Jan van der Steenhoven Neeltje van Triest

Last-minute vitrine uit Italië

23 oktober 2019 om 12:20

Visdelicatessen van der Steenhoven is open

GELDERMALSEN Jan van der Steenhoven is de jonge eigenaar van Visdelicatessen Van der Steenhoven. Hij heeft zes jaar ervaring opgedaan in de visbranche. En nu heeft hij de sprong gewaagd om aan de kop van de Geldersestraat een winkel te openen. Maar het was nog wel even spannend of alles op tijd zou lukken.

Maandagmorgen een afspraak met Jan van der Steenhoven is normaliter geen probleem. Maar op de afgesproken maandagmorgen voor de opening was Jan er niet. Hij bevond zich in Italië om een niet-geleverde vitrine op te halen. De winkel was verder bijna klaar, maar het belangrijkste onderdeel bleek kort voor de opening nog ver weg.

Jan: ,,Vorige week kreeg ik te horen dat de bestelde vitrine nog in Italië stond en wij deze absoluut niet op tijd binnen zouden hebben. Ik ben samen met een kennis in een bestelbus gestapt en als een speer naar Italië gereden. Daar hadden we ook nog eens het geluk dat de vitrine net, maar dan ook maar net, in de bestelbus paste en zijn weer richting Geldermalsen gegaan. Vijftien uur heen en vijftien uur terug. Dat is een hele zit, kan ik je verzekeren.''

Gelukkig kon alles op tijd worden ingericht en ging het geplande openingsfeestje voor familie en vrienden gewoon door.

Een dag na de officiële opening is het een gaan en komen van klanten, buren en belangstellenden. Een dame komt een lekkerbekje tussendoor snoepen. Een wat oudere mevrouw speurt de fraai ingerichte vitrine af en kiest voor een paar sliptongetjes. Ze worden netjes schoongemaakt en verpakt. Mevrouw loopt met een lach de zaak uit.

SUSHI Even later stiert een klein jongetje nieuwsgierig de nieuwe winkel binnen, gevolgd door oma en vader. Of er ook sushi's verkrijgbaar zijn. Jan vertelt dat hij die altijd tegen en in het weekend maakt. Vader, oma en zoon komen dan wel terug. Buiten keuren ze nog even de nieuwe viswinkel en constateren dat deze er netjes en verzorgt uitziet. Jan keurt binnen nog even de vitrine. Zijn er nog voldoende visfrietjes, hoeveel tonijnsteaks liggen er en kijkt de verse roodbaars nog goed? De sliptongetjes, heilbotfilet, de paling in het hoekje, de vissalades en de kant-en-klare maaltijden. Niets ontglipt aan zijn aandacht.

Hij wijst op de zalmrollade en vertelt dat hij daar een hoge verwachting van heeft. Ook de ovenschotels die maar twintig minuten in de oven hoeven zijn gewild.

Jan: ,,Vroeger was het een makreel, harinkje of gebakken vis. Het assortiment is van nu is veel uitgebreider. Neem de wraps, die worden echt ontdekt. Tonijn en gerookte zalm worden veel als snack gebruikt. Binnen tien minuten bak je een lekker visje en heb je zo een maaltijd op tafel. Ook dat is het voordeel van verse vis.''

a[ Visdelicatessen Jan van der Steenhoven, Geldersestraat 42, Geldermalsen. Telefoon 06-48282283 of janvandersteenhoven@hotmail.com.