Afbeelding
Ab Donker

Gemeente West Betuwe doet licht uit

23 oktober 2019 om 14:05

Gemeente roept iedereen op om mee te doen

GELDERMALSEN Op 26 oktober is het in een groot deel van Nederland donker. Het is dan Nacht van de Nacht. Gemeenten, bedrijven en huishoudens doen hun verlichting uit. Daarmee vragen zij aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing. De gemeente West Betuwe dimt of dooft de verlichting van gemeentelijke gebouwen.

Ook bedrijven en inwoners kunnen aan de slag met deze actie. Meedoen is eenvoudig: doe de verlichting uit. Doof bijvoorbeeld de lichten rondom een bedrijfspand of doe de lampen in de tuin uit. Het bespaart niet alleen energie en geld, maar het is ook beter voor het milieu. De gemeente roept iedereen op om mee te doen aan dit initiatief.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Op satellietbeelden is dat erg goed te zien. Allerlei verlichting blijft heel de nacht branden. Denk eens aan reclameborden langs de snelweg, maar ook aan gebouwen en huizen waar veel verlichting aanblijft terwijl er niemand is. Dat is zonde. Het kan een stuk duur- en spaarzamer.

Dit jaar is de dertiende editie van de Nacht van de Nacht. Het is een jaarlijks evenement georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties.

DONKER Tijdens het event is een groot deel van Nederland donker. Bedrijven, gemeenten en particulieren doven verlichting.

Ook zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Denk daarbij aan nachtwandelingen, lezingen en sterrenkijken.

Informatie: www.nachtvandenacht.nl.