Afbeelding
Buren Alert

West Betuwe stopt met deelname aan Buren Alert

23 oktober 2019 om 13:47

GELDERMALSEN De zorg voor een veilige woon- en leefomgeving is iets van ons allemaal. Dat is het uitgangspunt van de gemeente West Betuwe die hierbij nadrukkelijk de samenwerking zoekt met haar inwoners. En met succes. Het begint vaak met het bevorderen van een stukje bewustwording waarna concrete actie volgt. Voorbeelden hiervan zijn de brandveiligheidsavonden die in verschillende kernen werden gehouden, het groeiende aantal AED's binnen de gemeente en de aansluiting bij en het vervolg op allerlei landelijke veiligheidscampagnes.

Naast dit alles gebeurt er steeds meer op het gebied van buurtpreventie. Inwoners worden steeds meer ogen en oren voor de professionele hulpverleners. Daarbij helpt de inzet van verschillende technologische middelen. Het aantal WhatsApp-groepen neemt toe en het Burgernet telt binnen West Betuwe inmiddels 7.000 deelnemers.

In de vijf kernen van de voormalige gemeente Lingewaal (Asperen, Vuren, Heukelum, Herwijnen en Spijk) werd daarnaast de afgelopen drie jaren gebruik gemaakt van Buren Alert. Dit instrument blijkt geen toegevoegde waarde te hebben. Vanwege de beschikbaarheid van de hiervoor genoemde alternatieven heeft West Betuwe daarom besloten hieraan niet langer actief deel te nemen en dit instrument ook niet langer te promoten.

In het eerstvolgende West Betuwe Magazine uitgebreid informatie over buurtpreventie in West Betuwe.

Betuwse molens in de schijnwerpers

OPIJNEN Voor de bijeenkomst over Betuwse molens kunnen mensen, die tot de doelgroep van de Zonnebloem behoren (ook de mensen die mee geweest zijn naar Moeke Mooren), zich aanmelden voor een leerzame middag vol historie. De bijeenkomst is dinsdag 29 oktober in gebouw Maranatha aan de Stoepstraat in Opijnen. De lezing wordt verzorgd door Cinis van Steenis, oud molenaar. Hij geeft ook uitleg over de restauratie van diverse molens in de regio. Onder het genot van koffie of thee met versnapering verzorgt de vrijwilligers van de Zonnebloem een gezellige middag. Iedereen is welkom vanaf 14.30 uur en het duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden: Sia Feenstra, 0345 – 576851 of 06-42131916, zelf voor vervoer zorgen naar Opijnen.

WHV bingo

ASPEREN Op 25 oktober houdt WHV voor de tweede keer in haar geschiedenis een bingo. De bingo vindt plaats in cafetaria in de Wiel en is verdeeld over 6 rondes, 5 reguliere rondes en 1 superronde. In alle rondes zijn drie prijzen te verdienen. Tijdens de reguliere rondes wordt gespeeld om een totaal van €50,- en tijdens de superronde spelen ze om de hoofdprijs van € 250,-. Daarnaast zijn er nog leuke verrassingsprijzen te winnen.
Van tevoren inschrijven is verplicht op www.wijhoudenvol.nl/bingo of aan de bar van cafetaria De Wiel. Het inschrijfgeld is €15,- per 6 kaarten (voor iedere ronde 1).