Afbeelding
Marco van Deick

Auto rijdt tegen boom

11 februari 2019 om 11:49

ZOELEN Zondagmiddag 10 februari rond 16:00 uur vond een ongeval plaats op de Burensedijk in Zoelen. Een Mercedes die kwam uit de dorpskern van Zoelen en reed richting de Provincialeweg kwam in een bocht op de andere weghelft terecht en botste tegen een boom. De ambulance heeft in ieder geval één persoon overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total loss. Het is niet bekend of de bestuurder moest uitwijken voor een voertuig dat tegemoet kwam rijden.

Schoolboeken voor Suriname

ASCH Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname hebben bij de dorpsschool van Asch een grote hoeveelheid leesboeken, bestemd voor kinderen tot 14 jaar, opgehaald.

Vorig jaar werd het schooltje gesloten. Er waren nog veel lesboeken en leesboeken beschikbaar die men nu voor Suriname beschikbaar stelde.

Toevallig had het bestuur van de bibliotheek van het Marrondorp Lebidoti aan de Stichting Vrienden van Suriname om kinderboeken gevraagd.

De loods van de Stichting staat vol met hulpgoederen zoals rolstoelen, rollators, schoolmeubilair. Zodra de Stichting weer voldoende geld voor een transport van een container beschikbaar heeft zullen de hulpgoederen verscheept worden.

,,Wilt u ons helpen en daarmee tevens een aftrekpost van belastingen hebben? Doe dan een gift op NL53RABO0362966796 ten name van de Stichting. Zie ook de website www.vriendenvansuriname.nl."

Lebidoti is een dorp aan de oevers van het Brokopondo stuwmeer. De Stichting Vrienden van Suriname heeft in het verleden meegeholpen bij de realisatie van het bibliotheekje in dit dorp.

Auto gelanceerd in het water

MAURIK Vrijdagavond om 22:53 uur zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een auto te water aan de Tielsestraat in Maurik. Een personenauto bleek in een brede sloot langs de Wal te liggen. Het voertuig reed richting Maurik en de bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam op de andere weghelft terecht. Vervolgens reed de auto een stuk door de berm en werd het voertuig gelanceerd en kwam aan de overzijde met een harde klap tegen de slootkant.

In het voertuig zaten drie mannen, waarvan in ieder geval één persoon is vervoerd naar het ziekenhuis. De derde persoon was na het ongeluk niet te vinden en de brandweer heeft een deel van de sloot afgezocht, maar had geen resultaat. Mogelijk is de man er na het ongeluk vandoor gegaan.

Afbeelding