Vrouwentriathlon in Beusichem

11 februari 2019 om 12:38

BEUSICHEM De Vrouwentriathlon heeft een nieuwe locatie: op zondag 23 juni verschijnen circa 250 sportieve vrouwen aan de start in Beusichem in de Betuwe. ,,We hebben jarenlang met veel plezier de Vrouwentriathlon in Utrecht georganiseerd, maar merkten de afgelopen jaren dat met name het fietsparcours op Het Lint erg druk en daardoor onoverzichtelijk en gevaarlijk werd, voor zowel onze deelneemsters als voor de 'gewone' gebruikers van Het Lint. Na een zeer geslaagde sportieve dag in 2017 en een geweldige jubileumdag in 2018 in en rond Beusichem hebben we de knoop doorgehakt en kiezen we voor verandering", legt Sione Jongstra, oprichtster van de Vrouwentriathlon uit.

In Beusichem kunnen de deelneemsters kiezen uit twee afstanden: De 1/16 triathlon: 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,7 km hardlopen. Start is om 10.00 uur. De 1/8 triathlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 4,7 km hardlopen. Start is om 11.15 uur.

Het zwemonderdeel is in de recreatieplas bij De Meent in Beusichem. Daarna vervolgen de deelneemsters hun weg op de fiets door de omgeving. Het looponderdeel is tot slot weer bij recreatiegebied De Meent.

De inschrijving is dit weekend geopend via www.vrouwentriathlon.nl/inschrijven/inschrijven-vrouwentriathlon/. ,,De eerste inschrijvingen zijn al binnen, een heel fijn gevoel voor ons als organisatieteam. Wij zijn blij dat de deelneemsters Beusichem ook een goede keus vinden." De nieuwe locatie biedt volgens Jongstra nog een aantal voordelen: ,,Er is douchegelegenheid voor na afloop van de wedstrijd en het loopparcours is leuker en uitdagender."