Stadsderby in evenwicht. ONA’53 kan koploper Otterlo niet verrassen

11 mei 2022 om 08:40 Wielrennen

WAGENINGEN De stadsderby WVV Wageningen-GVC kende geen winnaar, ook lieten beide ploegen de toeschouwers zonder dat zij doelpunten hadden gezien, huiswaarts keren. Het bleef op Sportpark De Zoom: 0-0. ONA’53 moest in- en tegen Otterlo haar meerdere erkennen. De topfavoriet voor het kampioenschap in de 3e Klasse B, was met 2-0 te sterk voor de Wageningers.

,,Een terechte uitslag”, vond Wageningen-trainer Marcel Nijhuis,, ‘De brilstand’ gaf de verhoudingen en het gebrek aan scorend vermogen, in onze derby, perfect weer. Beide ploegen kregen kansen, maar konden het net niet vinden. Tja, dan blijft het ‘gewoon’ 0-0. Ik vond ons voor rust beter en zij waren wat sterker na rust. Ook daar was er dus evenwicht. De jongens hebben alles gegeven, maar de beslissing kon niet worden geforceerd. Daarom kan ik leven met dat punt.” Ook collega-trainer Joost de Jong analyseerde de wedstrijd in ongeveer dezelfde woorden als Nijhuis. ,,Ik vind Wageningen een sterke ploeg hebben. Dus was het voor ons een pittige uitdaging. We hebben toch wel aardig wat kansen laten liggen, maar het was bij ons aan de bal echter net niet goed genoeg. Net dat kleine beetje geluk, dat je dan nodig hebt voor de winst, ontbrak. Ook Wageningen had daar last van en dan geeft die 0-0 de verhoudingen ook prima weer.”

ONA’53 kon de koploper van de 3e Klasse B, SV Otterlo’ geen pijn doen. Op Sportpark Kastanjebos werd het 2-0. ,,Ik vond ons voor rust prima spelen,” aldus trainer Martin Mol. ,,Wij kregen zelfs de beste kans, maar na rust was de wedstrijd binnen vier minuten over. Het is geen schande als je daar verliest. Ik vind Otterlo de beste ploeg in onze afdeling. Na die 2-0 hebben zij dan de kwaliteit om niets meer weg te geven, de wedstrijd op slot te gooien.”

Gisteren (dinsdag) kwamen alle Wageningse ploegen opnieuw in competitieverband in actie. Voor de resultaten en verslagen: