Marleen, Kiki, Sanne, Viva en Laura hopen op een gezellige interactieve Maatschappelijke Dag met veel Wageningers
Marleen, Kiki, Sanne, Viva en Laura hopen op een gezellige interactieve Maatschappelijke Dag met veel Wageningers Jan Boer

Studenten voor Wageningers

8 mei 2022 om 11:55

"Wij zoeken naar de verbinding met de stad"

WAGENINGEN - Marleen, Kiki, Sanne, Viva en Laura zijn actieve leden van de katholieke studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius, de grootste studentenvereniging van Wageningen. Ze hebben hun schouders gezet onder een activiteit om de ‘studentenbubbel’, waarin ze normaal gesproken leven, te doorbreken en verbinding te zoeken met de ‘andere’ inwoners van de stad. Dat gebeurt op zaterdag 28 mei.


Jan Boer


Laura vertelt: “In het kader van het 22e lustrum gaan we verschillende activiteiten ontwikkelen. Om de vijf jaar wordt zoiets als nu georganiseerd, omdat het belangrijk is voor stad en universiteit. Zo komt er een Maatschappelijke Dag, waarop wij heel graag iets terug willen geven aan de inwoners van Wageningen”. Zo wordt er op die dag om elf uur een ‘Colour-run’ georganiseerd. Met een wit t-shirt aan en gewapend met een zonnebril rennen de deelnemers aan dit hardloopevenement over de dijk richting Wageningse Berg, waarbij ze onderweg bestoven worden met allerhande kleuren (milieuvriendelijk) poeder.


Torckpark


Marleen verheugt zich op deze dag: “Ja, dit wordt voor iedereen een leuke dag! In het Torckpark treden Wageningse bandjes op van studenten en Wageningse jongeren, waarbij er allerlei consumpties zijn. Voor kinderen zijn er een springkussen en kleurplaten en Janse Hein loopt er rond als interactieve goochelaar”. Deze activiteiten starten om twaalf uur. Alles is vrij toegankelijk. Voor studenten en voor wie wil zijn er die dag megagrote spellen. “Je kunt je er heerlijk ontspannen en genieten van wat er gebeurt. We hopen dat het weer die dag meewerkt!” zegt Sanne. 


Rondleiding


In het gebouw van de studentenvereniging, naast Albert Heijn aan de Stadsbrink, wordt op de maatschappelijke dag een rondleiding door het gebouw georganiseerd. Dat is heel bijzonder, want wie uit Wageningen heeft wel eens in het ‘hol’ van een studentenvereniging rondgelopen? Moeite waard! Dan heb je een heel goed beeld van wat studenten doen. Er kan tegen betaling gegeten worden bij de studentenvereniging. Laura zegt: “Wageningen is zó’n gezellige stad! Op zaterdag is er de markt in de binnenstad en dat in combinatie met wat wij doen kan het alleen maar heel leuk worden voor iedereen!” Kiki geeft aan. Dat ze de dag als een mooi lichtpunt ziet: “Een moment, dat Wageningers en studenten elkaar gaan ontmoeten, iets dat natuurlijk veel meer zou moeten gebeuren”. Alle vergunningen zijn binnen, de maatschappelijke dag kan georganiseerd worden. In de avonduren wordt er in het gebouw van Franciscus een feest georganiseerd, waar iedereen welkom is. Viva: “Dit feest is niet alleen voor studenten, maar voor iedereen! We hebben onze eigen dj’s. Het thema is ‘Lichtpunt’. Want ons lustrum heet ook ‘Lumineus". Kijk voor meer informatie op www.lustrumfranciscus.com/maatschappelijke-dag.