Tsjaikovski in Heerenstraat Theater

6 mei 2022 om 11:45

WAGENINGEN Op donderdag 19 mei speelt Het Zwanenmeer van Tsjaikovski, het laatste stuk in dit seizoen van het Royal Ballet. Het Ballet wordt live uitgezonden vanuit het Royal Opera House in Londen. De weelderige productie van Het Zwanenmeer van The Royal Ballet keert terug op het podium, nadat de heropleving van het stuk in 2020 werd onderbroken door de sluiting van de theaters door de pandemie. 


Dit klassieke sprookje beeldt de strijd uit tussen goed en kwaad en de poging om alles met liefde te overwinnen. De magie van de meren, bossen en paleizen wordt tot leven gebracht met schitterende ontwerpen van John Macfarlane en een sublieme partituur van Tsjaikovski. Het orkest is van het Royal Opera House.


NATURE ON TOUR Een serie bijzondere natuurdocumentaires. Vanaf 12 mei begint de serie dicht bij huis met Nederland Onder Water. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; Nederland en water. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde, troebele water was niets te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor gezond water. Daar mogen we trots op zijn. Afgelopen jaren heeft regisseur Arthur de Bruin duizenden uren onder water doorgebracht op zoek naar de meest spectaculaire verhalen.


FOODIES is een verfrissende en sprankelende romantische komedie. Wat heb je over voor je droombaan, de zoektocht naar ware liefde en heb je de moed om jezelf te durven zijn? Sam, is een populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef en ook degene waar zij verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Niet alleen haar carrière en levenslange droom komen hiermee op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.


OORLOG Vanaf 12 mei is de voorpremière te zien van Operation Mincemeat. Het is 1943. De geallieerden plannen een grote aanval op Sicilië. Twee inlichtingenofficieren krijgen hiervoor de opdracht om de meest briljante desinformatie-strategie van de oorlog te verzinnen, met een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.