Rondleiding Wageningen in Monte

9 mei 2022 om 18:41

WAGENINGEN Op zaterdag 14 mei kan men samen met een Gildegids de rondleiding ‘Wageningen in Monte' maken. De wandeling voert door het arboretum Belmonte met zijn indrukwekkende collectie bomen en zijn wijde uitzicht over de uiterwaarden en de Betuwe. Ook wordt aandacht besteed aan de vroegere bewoners van het landgoed en wordt een bezoek gebracht aan het familiegraf van de stichters van Belmonte en de ruïne van een vroeger kerkje. De start is om 14.00 uur vanaf de ingang van Belmonte Arboretum aan de Genreaal Foulkesweg 94 in Wageningen. 

Dit zijn open rondleidingen. Men hoeft zich hier niet voor aan te melden. De kosten bedragen 3 euro. Begeleide kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel. Kijk voor meer informatie op www.rondleidingenwageningen.nl.

Informatiepunt Digitale Overheid 

WAGENINGEN De dienstverlening van de overheid wordt steeds verder gedigitaliseerd. Dat is niet voor iedereen gemakkelijk. Denk aan ouderen, laaggeletterden, werkzoekenden en jongeren met financiële, fiscale en juridische vragen. Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is er voor iedereen die extra hulp nodig heeft met het gebruik van overheid gerelateerde websites. Ook in de bibliotheek Wageningen opent het IDO haar deuren. Iedereen uit Wageningen is welkom voor de feestelijke opening en kennismaking met het IDO op 12 mei in de bblthk. Vanaf 16.00 uur is er inloop met koffie. Het programma start om 16.15 uur.

Kent u iemand die het moeilijk vindt om met de digitalisering om te gaan? Verwijs hem of haar dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. Gratis voor alle Wageningers en na 12 mei geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.bblthk.nl/ido....

Workshop ‘Meer balans, minder stress’

WAGENINGEN Op dinsdag 31 mei van 19.30 tot 21.30 uur verzorgt Startpunt Wageningen een gratis workshop ‘Meer balans en minder stress’. Tijdens deze workshop krijgt u informatie en tips over hoe u beter kunt omgaan met stress.

Veel mensen hebben in deze tijd last van stress en verlangen naar meer balans in hun leven. Stress kan veel verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door veel drukte op het werk. Door lang te zorgen voor een familielid, in combinatie met werk of een druk gezin. Of de druk van een studie. Dit alles kan ervoor zorgen dat de energiebalans verstoord raakt.

Tijdens de workshop leert u wat gezonde en ongezonde stress is. Wat de gevolgen zijn van ongezonde stress. Hoe u prioriteiten stelt en hoe u kunt omgaan met verwachtingen van anderen. Er is aandacht voor de energiebalans en een goede verhouding tussen draagkracht en draaglast.

De workshop vindt plaats in het Startpunt aan de Rooseveltweg 408A in Wageningen. Aanmelden kan via www.wageningen.nl/meerbalansminderstress.