Vervolg van voorpagina

9 mei 2022 om 19:47

Groenendijk deed met een score van tien punten uit zeven partijen een stevige duit in het zakje. Nederland gaf alleen aan de nummer twee, Senegal, en aan Litouwen (vierde) een punt af. Van Kameroen, Letland, Cuba, Polen, Azerbeidzjan en Italië werd gewonnen. In de Turkse badplaats beleefde Heike Verheul haar finest hour. Zij verraste Yulia Makarenkova met een mooie forcing die ze met een beslissende damcombinatie bekroonde. Doordat de twee andere Oranje-vrouwen, Olga Kamychleeva en Vitalia Doumesh, remiseerden passeerde Nederland op het laatste moment nog Oekraïne. De teamcaptain van WSDV speelde haar overige vijf partijen remise. Nederland speelde twee keer met 3-3 gelijk tegen Polen en deelde ook met Litouwen een keer de punten. Eindstand: 1. Nederland 9, 2. Oekraïne 8, 33. Polen 5, 4. Litouwen 3. Machiel Weistra was op het NK junioren heer en meester. Na een bliksemstart consolideerde hij de koppositie. De 19-jarige jeugdwereldkampioen triomfeerde met 14 punten uit 9 duels. In Hoogeveen knokte Marjory Feyt zich uit kansloze positie met een eindspeltruc nog knap voorbij Elise Schouten. Het leverde haar achter Tanya-Marie Cnossen en Fleur Kruysmulder een plaats op het erepodium op. Ze eindigde gelijk met Kruysmulder maar kreeg op basis van het onderlinge resultaat de derde prijs.n Op het NK pupillen algemeen In Huissen eindigde de wisselvallige Marlijn Moene in een veld van zestien jongens en meisjes met een score van 8 uit 8 op de negende plaats. Zij verloor in de laatste ronde van de ongenaakbare kampioene Yulia Bintsarovska.

Duivenwedvlucht

WAGENINGEN Afgelopen weekend stond er een wedvlucht op het programma vanaf Quiévrain over een afstand van 222 kilometer. De duiven werden met  noordwesten wind om 11.00 uur gelost. PV Het Nudekwartier had 147 duiven in concours. De eerste duif werd geklokt door Comb. Zwieko om 13.44 uur. Deze maakte een gemiddelde snelheid van 81 km/h. Comb. Zwieko werd eerste, Jan Wijnen tweede en Comb. Oostendorp eindigde op de derde plaats.

Goede herstart DVO

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor kenden een goede herstart op het veld. In het verre Arnemuiden werd TOP met 12-23 verslagen. ,,In het verleden hebben wij hier vaak lastige potjes gespeeld. Onze doelstelling was snel een gaatje te slaan en de wedstrijd dan makkelijk uit te spelen. Dat lukte. Halverwege was het 4-13. ,,Prima'', oordeelde Richard van Vloten. 

,,Voor de tweede helft wilden wij proberen de dertig te bereiken. Dat is niet gelukt. De wedstrijd kabbelde wat voort. Het niveau verschil was ook groot. De concentratie viel wat weg. Maar alles bij elkaar, een goede start. Mooi was ook dat Danique van de Garde en Lisanne Fleer hun eerste minuten in DVO 1 konden maken'', stelde de trainer, die buiten de geschorste Daniëlle Boadi (Lois Bakker was haar vervangster) met zijn vertrouwde basis was begonnen. DVO staat tweede en is op weg naar de play-offs.