Optreden op de nieuwe locatie van Theater Tegendraads.
Optreden op de nieuwe locatie van Theater Tegendraads. Kees Stap

Bijzonder talent Tegendraads

20 oktober 2022 om 11:59 Overig

WAGENINGEN Met een spetterend optreden van Saskia, Jeroen, Eldrik, Daan, Ruben, Syralene en Lise is vrijdag de nieuwe locatie van Theater Tegendraads geopend. Met muziek, dans en scherpe teksten lieten zij zien hoe zij met hun bijzondere talenten theater maken.

Theater Tegendraads is vier jaar geleden opgericht door Jan-Willem en Wendy Slotboom. Tegendraads is een dagbesteding met als doel theatervoorstellingen te maken met mensen met een beperking. “We stimuleren ieders talenten”, legt Jan-Willem uit. Dat doen we met een kleine groep van op dit moment tien mensen. Iedereen heeft daarbij zijn eigen inbreng. Zo is Eldrik pas een paar maanden bij ons. Hij wilde graag rappen. Nou dan zorgen wij dat er een nummer komt waarin hij zijn passie kwijt kan.”

Met de nieuwe plek aan de Betsy van Goorstraat 17 op Nudepark 2 gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Het is hier in de winter lekker warm en in de zomer lekker warm. Dat is wel heel prettig voor onze artiesten. En we hebben de mogelijkheid om optredens op onze eigen plek te geven. Het voelt hier echt als thuiskomen. Ons familiegevoel komt hier helemaal tot zijn recht.”
Tijdens de opening van de nieuwe plek had Jan-Willem ook een kleine teleurstelling te melden. “We hebben in september meegedaan met ‘Holland got Talent’. Met allemaal ja’s van de jury waren we door. Maar er gaan meer mensen door dan dat er plekken zijn in de halve finale. Je raadt het al, we kregen bericht dat we niet opnieuw op tv komen. Maar niet getreurd, we gaan gewoon lekker door met oefenen en optreden.”

Dat bleek tijdens de opening. Met nummers als ‘Hoor jij er wel bij’ en ‘Laat me zijn wie ik ben’ gaven de muzikanten en dansers een voorproefje van hun nieuwe voorstelling ‘Wij zijn Exclusief’. In deze voorstelling worstelen de spelers met de volgende woorden: Alleen, buitengesloten en afgewezen. Ze laten zien waar wij allemaal mee stoeien. Want hoe zit het nou eigenlijk? 

‘Wij zijn Exclusief’ is op vrijdag 25 en zaterdag 26 november te zien op de nieuwe locatie. Kaarten reserveren kan via www.theatertegendraads.nl.