Anna Salhany laat in haar documentaire zien wat het betekent om bi-culturele wortels te hebben
Anna Salhany laat in haar documentaire zien wat het betekent om bi-culturele wortels te hebben Anna Salhany

Award nominatie voor Anna, kans op Young Impact Award

20 oktober 2022 om 12:00 Overig

WAGENINGEN Anna Salhany is met haar documentaire Identistrijd genomineerd voor de Young Impact Award. Tot 31 oktober kan men online op haar stemmen. 

In januari heeft Anna Salhany haar opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Als afstudeerproject maakte ze een documentaire over het racial imposter syndrome, het gevoel dat je nergens echt bij hoort wanneer je wortels in meerdere landen hebt. 

Met ouders uit verschillende culturen had ze hier zelf ook mee te maken. Anna heeft zowel Libanese, Ierse, Indische als Nederlandse wortels. Ze besloot hier een documentaire over te maken. 

“Mijn doel was om mensen met een bi-culturele identiteit, die met dezelfde gevoelens worstelen als ik, herkenning en erkenning te bieden. Ook wilde ik mensen er bewust van maken hoezeer onze maatschappij hieraan bijdraagt, namelijk door racisme, stereotypes en micro-agressies.” 

“Toen de documentaire uitkwam, stroomde mijn inbox vol. Het werd mij duidelijk hoeveel mensen met dezelfde soort gevoelens, ervaringen en worstelingen door het leven gaan. En hoeveel behoefte er is om meer aandacht te creëren voor dit onderwerp.”

“Een paar maanden geleden werd ik gebeld door Elmay Claassen van Young Impact. Ik was genomineerd voor een Young Impact Award in de categorie Diversiteit. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar ben zo ontzettend dankbaar voor deze erkenning.” 

Nu ze genomineerd is heeft ze stemmen nodig. Als ze wint maakt Anna kans op een mooi geldbedrag. Daarmee wil ze een vervolg geven aan haar project. Nog meer awareness creëren voor het racial imposter syndrome en alles wat daarbij komt kijken. “Mocht ik winnen, dan wil ik het geld investeren om dit onderwerp ook bij andere doelgroepen te verspreiden. Bijvoorbeeld op basis- en middelbare scholen, in de vorm van een cursus of lespakket” 

Links naar de documentaire en meer zijn te vinden op:
https://linktr.ee/identistrijd

STEM OP ANNA Help Anna om de Young Impact Award te winnen door op haar te stemmen. Dat kan op de website van Young Impact. Stemmen kan tot 31 oktober.

w www.youngimpact.nl/stemmen