VOETBAL

16 oktober 2022 om 19:35


Winst voor ONA'53 en WVV Wageningen. Verrassend verlies WAVV, punt voor SKV

WAGENINGEN Ook dit weekend waren er weer wisselende resultaten te bespeuren bij de Wageningse voetbalclubs. Zo leed WAVV de eerste nederlaag van het seizoen. Bij Advando'57 werd het 3-0. 'Buurman' ONA'53 behaalde een krappe 4-3 overwinning op het bezoekende de Braak. Spelers en staf konden vervolgens dan ook met een goed gevoel aansluiten bij het 'Oktoberfest'. Blij was men uiteindelijk ook bij SKV, niet met een driepunter, maar de 3-3 in- en tegen Veenendaal voelde als een overwinning. Kort voor tijd werd nog tegen een 3-1 achterstand aangekeken. Een 'alles of niets offensief' leidde toch nog naar het luid bejubelde punt. Jubelen deden ze bij WVV Wageningen ook, maar dan wel na overwinning. Op Sportpark de Zoom werd het tegen VV Barneveld 3-1. 

Sombere gezichten bij WAVV. ,,Dat was geen prettige middag", aldus trainer Moslin Adnane. ,,Zonde. Voor rust kregen we opgelegde kansen, die helaas werden gemist. Advendo was veel effectiever. Na rust hadden we de 1-0 achterstand weer kunnen herstellen, maar Davey Jansen miste een strafschop. In de slotfase hebben we alle risico's genomen om toch nog minimaal een gelijk spel uit het vuur te kunnen slepen, dat lukte helaas niet meer." 

Scoren deed ONA'53 wel, liefst viermaal tegen het bezoekende de Braak uit Helmond. Grote man was Bjorn van den Brink met zijn hattrick en de assist op Lenie Onderstal. ,,Toch maakten wij het ons weer onnodig moeilijk", blikte trainer Martin Mol terug op de uiteindelijk toch nog krappe 4-3 overwinning. ,,We komen met 3-0 voor met kansen op meer, maar we verzuimden helaas om nog verder uit te lopen. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om de winst en dat is ons gelukt."

Een goed gevoel was er uiteindelijk ook bij SKV. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek leek in- en tegen Veenendaal op een 3-1 nederlaag af te stevenen. Maar met dank aan invaller Stefan Aalbers en Lennart van de Peppel die met hun doelpunten in de absolute slotfase uiteindelijk de 3-3 nog op het scorebord brachten. Voor rust had Niek van Steenbergen de 2-1 aan laten tekenen. ,,Heel zwaar bevochten en niet meer verwacht", keek trainer Jan Gaasbeek terug. ,,Het was onze minste wedstrijd tot nu toe, maar ondanks dat zijn we nog ongeslagen en kan ik gewoon in Veenendaal, waar ik woon, met een glimlach over straat gaan. Bij een nederlaag wordt dat anders."

Collega-trainer van WVV Wageningen kan deze week in zijn woonplaats, Wageningen, ook met een goed gevoel door de stad lopen. Hij zag zijn ploeg na een prima wedstrijd met 3-1 winnen van het bezoekende VV Barneveld. Merwin Korterink, Nick Rou (strafschop) en de jeugdige Camiel Timmer zorgden voor de doelpunten. ,,Een overwinning tegen mijn oude ploeg, dat voelt natuurlijk lekker", aldus een tevreden Nijhuis na afloop. ,,Vanaf minuut één waren wij de betere ploeg en hadden wij de wedstrijd onder controle en is de zege verdiend."