William Rutten ontdekte op zijn twaalfde dat fotograferen zijn grote passie is.
William Rutten ontdekte op zijn twaalfde dat fotograferen zijn grote passie is.

William Rutten in Theater Junushoff

17 oktober 2022 om 07:15

Boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s 

WAGENINGEN Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Dat is in een notendop de carrière van William Rutten, die op zijn twaalfde ontdekt dat fotograferen zijn grote passie is. Een paar jaar later gaat hij aan de slag bij de Hitkrant en slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen. Zijn geheim: eerlijkheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en zijn kwaliteit om telkens origineel en verrassend uit de hoek te komen.


In dit theatercollege op zaterdag 26 oktober om 20.15 uur in Theater Junushoff in Wageningen vertelt Rutten over de meest hilarische (backstage) belevenissen en boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s. Daarnaast doet hij uit de doeken wat er allemaal bij komt kijken om ‘het perfecte plaatje’ te maken.

Fotograaf William Rutten (1970) focust zich al decennialang op de nationale en internationale entertainmentindustrie. Met zijn eerlijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen wist al hij vele grote sterren der aarde op de gevoelige plaat vast te leggen. Zowel op locatie, als in zin fotostudio in ‘s-Graveland komt hij beeld na beeld origineel en verrassend uit de hoek. Daarnaast is William regelmatig te zien op televisie, in onder andere ‘RTL Boulevard’ en ‘Het Perfecte Plaatje’.


Ruttens fascinatie voor fotografie begon tijdens zijn middelbareschooltijd. Na diverse concerten van veel artiesten te hebben gefotografeerd vanuit het publiek, viel Rutten op bij de bandleden van Het Goede Doel en zij vroegen hem de hoes te ontwerpen van hun album ‘Live!!!’ in 1987. De band brengt hem ook in contact met het muziekblad Hitkrant, die hem op zeventienjarige leeftijd in dienst neemt. Door het fotograferen komt zijn schoolwerk in het gedrang en Rutten besluit te stoppen met school en door te gaan in de fotografie. 


Tussen 1990 en 1994 was hij de huisfotograaf van 2 Unlimited. Nadat hij zich in 1995 aansluit bij een internationaal agentschap wordt hij ook door veel buitenlandse artiesten gevraagd, waaronder Britney Spears, de Spice Girls en Red Hot Chili Peppers. Ook buitenlandse tijdschriften, zoals Rolling Stone en Smash Hits plaatsen zijn werk. In 2009 wint Rutten de derde prijs bij de Zilveren Cameraverkiezing, met een portretfoto van Ramses Shaffy.


Kijk voor meer informatie op www.junushoff.nl.