GVC-speler Jouke Bosma worstelt zich door een kluwen van spelers. De studentenformatie won in Wolfheze uiteindelijk met 1-5. Dick Martens

GVC moeiteloos voorbij Wodanseck

17 oktober 2022 om 11:24

Trainer Joost de Jong: 'We moe-ten wel minder slordig worden'

WOLFHEZE GVC heeft zich goed hersteld van de nederlaag die de ploeg van trainer Joost de Jong in eigen huis leed tegen SDS'55. De nederlaag was met 0-1 weliswaar minimaal, maar de verliezend trainer was realistisch en gaf aan, dat zijn ploeg ook niet echt aanspraak mocht maken op de winst. Dat was tegen hekkensluiter Wodanseck wel anders. Op het druilerige sportpark aan de Duitsekampweg was er maar een ploeg die recht had op de drie punten en dat was de Wageningse studentenformatie. Bij rust was het duel, met een 3-0 voorsprong, eigenlijk al beslist. Na rust schakelden de gasten 'een tandje terug', maar scoorden nog wel tweemaal. Omdat de thuisclub in de slotfase de eretreffer nog maakte, stond er na negentig minuten toch een fraaie 1-5 overwinning op het scorebord.

Dick Martens

De Jong zag zijn ploeg op de hobbelige en drassige grasmat voortvarend beginnen. In een hoog tempo en met 'hoge druk' werd de thuisclub het voetballen en vooral het uitverdedigen moeilijk gemaakt. Toch duurde het tot de 20e minuut voor de eerste Wageningse doelpoging genoteerd kon worden, maar middenvelder Alejandro Berlinches de Gea had zijn vizier nog niet op scherp staan. Dat had ruim vier minuten later Davi Munhoz wel. Attent reageerde hij op het slordig uitverdedigen van de Wodanseck-defensie: 0-1. Vanaf dat moment was er maar een ploeg die dicteerde, overheerste en ook nog eens doeltreffend was. Nog voor rust bepaalden Giulio Mornati en Berlinches de Gea de ruststand op 0-3.

,,Bij vlagen lieten we zien 'leuk' te kunnen voetballen", vond de Jong. ,,Ook de manier waarop wij willen voetballen, comfortabel aan de bal en in een hoog tempo, zag ik terug. Daar trainen we veel op en dan is het mooi, dat je dat in de wedstrijd dan weer terug ziet. Nu moeten we nog werken aan het verfijnen van dat systeem en het dan ook langer kunnen blijven spelen. En niet zoals vanmiddag maar één helft." Hoewel de Jongs conclusie zeker hout sneed, had de uitslag, ondanks het lagere tempo en de slordigheden die hij in zijn ploeg zag sluipen, nog veel hoger dan de uiteindelijke 1-5 kunnen, nee moeten uitvallen." Weliswaar voerden Bart Cornelissen en Mornati de score nog op tot 0-5, maar zag de Jong ook dat zijn ploeg maar liefst twee strafschoppen miste. Eerst was het tweevoudig doelpuntenmaker Mornati die de paal op zijn weg trof en even later zag Daniel Krizek zijn 'pingel' door Wodanseck-doelman Maarten Davidse gestopt worden.

,,Dat mag natuurlijk niet gebeuren", mopperde de Jong na het laatste fluitsignaal. ,,Daar moeten we maar weer eens op gaan oefenen. Natuurlijk ben ik tevreden met de winst, die was dik verdiend. Ik zag ook een achterhoede die stond als een huis en praktisch geen kansen weggaf. Kansen creëerden wij zelf voldoende, daar moeten we dan wat minder slordig mee omgaan. Lukt dat, dan kunnen wij het elke ploeg in ieder geval lastig maken. Maar lukt dat niet, dan kunnen we ook zomaar van veel ploegen verliezen." De Wolfhezer eer werd in de slotfase nog gered door Maurice Conielje.