Michel Xie (piano) en Joel Siepmann (cello) tijdens het Rhinegold Festival
Michel Xie (piano) en Joel Siepmann (cello) tijdens het Rhinegold Festival Marije van den Berg

Rhinegold Festival smaakt naar meer

17 oktober 2022 om 12:32

Eerste editie was een succes

WAGENNGEN Drie dagen met zes concerten en vijftien jonge musici. Dat was afgelopen week het eerste Rhinegold Festival voor Kamermuziek. Het bleek een succes, deze eerste editie smaakt naar meer.

Onder de bezielende artistieke leiding van de Wageningse pianist Michel Xie werd er drie dagen een muzikaal feestje gebouwd. Hij wist louter topmusici aan zich te binden, zoals Emma Roijackers, Joost Willemze en Raoul Steffani. In het oog springende activiteiten waren naast prachtige avondconcerten, een familieconcert en een wandelconcert.

Op zaterdagochtend verzamelden kinderen zich op kussens rondom de vleugel in de Grote Kerk en werden daar door het pianoduo Beth en Flo meegenomen op een muzikale reis. In de middag was het mogelijk om op drie iconische plekken in Wageningen te genieten van mini-concerten. Mees Vos, met Michel Xie op piano, vulde met mooie hoornklanken de Grote Kerk. Leden van het Animato Kwartet speelden in duo’s in de bblthk en Hotel de Wereld. Op zaterdagavond werd een hommage gebracht aan de 200 jaar geleden geboren componist Cesar Franck. Coraline Groen schitterde in zijn vioolsonate met Xie op piano. Het Animato Kwartet sloot het festival spetterend af met het pianokwintet van Franck, wederom met Michel Xie op de piano.

"Volgend jaar weer?”, vroeg een bezoekster na afloop hoopvol. De grote belangstelling, de glimlach op het gezicht van de luisteraars en de diversiteit van bezoekers in leeftijd en afkomst vragen om een positief antwoord op die hoopvolle vraag. 


wwww.rhinegold.nl