Stadioncoördinator Herman Suijdendorp met een tweetal lampen die vanuit een lichtmast naar beneden zijn komen 'abseilen'.
Stadioncoördinator Herman Suijdendorp met een tweetal lampen die vanuit een lichtmast naar beneden zijn komen 'abseilen'. Dick Martens

Lampen op de Wageningse Berg even weg

4 december 2022 om 18:17

Restauratie topconstructie. Lampen moeten er even uit.

WAGENINGEN Op de Wageningse Berg werden de lampen in de vier lichtmasten op 4 februari 1981, tijdens het bekerduel met PEC Zwolle (0-3), voor het eerst ontstoken. Ze doofden voorgoed toen FC Wageningen in 1992 failliet ging, maar het stadion bleef intact en ook de lichtmasten bleven 'gewoon' staan. Het werden bakens van herkenning, die van ver zichtbaar bleven. 


Dick Martens

Maar afgelopen week werden de lampen er allemaal uitgeschroefd. Het raamwerk van de lichtmasten volgt nog. ,,Roestvorming heeft de constructie aangevreten", verklaart stadioncoördinator Herman Suijdendorp. ,,Dan wordt het risico dat er van alles naar beneden kan vallen veel te groot. Het raamwerk gaat naar een smederij om te worden gerestaureerd. De lampen gaan weer terugkomen. Ze bepalen toch ook het karakter van 'ons' stadion."