Frederique Spigt & Annet Malherbe 12-04-2022
Frederique Spigt & Annet Malherbe 12-04-2022 Patricia Steur

Elvis Never Left The Building Part II

5 december 2022 om 22:21

The King of Rock ‘n Roll 

WAGENINGEN Het is nog altijd moeilijk afscheid nemen van The King of Rock ‘n Roll. Er wordt beweerd dat het DNA, afgenomen van het lijk van Elvis Presley, niet correspondeert met dat van The King. En in een YouTube-filmpje zou een oudere Elvis met baard opduiken als figurant in een film uit 1990. 


Waar of niet waar, fan of geen fan, gelukkig kan iedereen zijn hart ophalen aan deze muziekvoorstelling. Actrice Annet Malherbe (onder andere van De Mexicaanse Hond, Borgman, Lucia de B.) en zangeres Frédérique Spigt zingen het levensverhaal van The King. Beide zangeressen reizen in omgekeerde richting door het turbulente leven van Elvis Presley en vertolken songs uit alle periodes van zijn carrière.


Met hun Elvis Presley-show bouwden hartsvriendinnen Frédérique Spigt en Annet Malherbe in 2015 een feestje in de theaters. “Aan het einde van de avond stond de zaal tot aan de achterste rij te rock-‘n-rollen op ‘Hound Dog’ en ‘Jailhouse Rock’”, schreef een heupwiegende recensent van de Volkskrant. Komend seizoen gaat het duo dat feest nog eens stevig overdoen. In deel twee van hun ode aan The King of Rock-‘n’-Roll worden Spigt en Malherbe geruggesteund door een groot orkest bestaande uit een bigband, strijkers en houtblazers, aangevuld met soul- en rhythm & blues-pianist Roel Spanjers. Het Noordpool Orkest, onder de bezielende leiding van Reinout Douma, is de ideale partner voor de beide Queens en het gevarieerde repertoire van Elvis. De iconische zanger had namelijk een grote liefde voor het orkest. In ‘Elvis Never Left The Building Part II’ rocken Spigt en Malherbe de kroonluchters opnieuw van het plafond met prachtige ballades en gouwe ouwe rockers.

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 16 december om 20.15 uur in theater Junushoff. Kijk voor het programma op www.junushoff.nl.